Hlavní obsah

Regenerace panelového domu podle pravidel

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Panelové domy mohou získat hezčí tvář. Jejich regenerace je téma, které zajímá mnoho lidí. Mnohdy posmívané či kritizované paneláky patří totiž stále k relativně nejdostupnějším druhům bydlení.

Článek

Regenerace panelových domů by se podle odborníků v ideálním případě měla odehrávat podle scénáře střecha, okna, fasáda. Daný postup doporučovaný však dodržuje jen část vlastníků či správců panelových domů.

"Družstevníci v dobré víře podléhají energetickým auditům a domnívají se, že opravou a zateplením fasád mají vystaráno. To může platit však jen u malých a zpravidla dobře udržovaných objektů. U těch ostatních, kterých je drtivá většina, je nutné nejprve zateplit střechu a vyměnit okna. Právě zde dochází k největším únikům tepla," míní autorizovaný inženýr Martin Kultz z firmy Trigema.

Informovanost majitelů panelových domů ale stoupá. Podepisují se na tom jistě i zprávy z realitního trhu, podle nichž se cena v udržované nemovitosti z panelu může jen zvyšovat.

"Ba co víc - lidé mohou být na takový panelák s bezvadných chodem a s nápaditě výtvarně řešenou fasádou oprávněně pyšní," doplňuje Jaroslav Drda ze společnosti Trigema.

Reklama

Související témata:

Související články

Zateplení pro panelák i rodinný dům

Ceny energií stále stoupají, proto je rozumné investovat do zateplení domu. Poměrně vysoká částka, kterou takto vynaložíme, se nám časem vrátí v podobě menší...

Výběr článků

Načítám