Hlavní obsah

Doplňte si halloweenskou výzdobu o netradiční prvek - strašáka z ananasu

Novinky, nes

Pokud jste se o víkendu nedostali k vyřezávání dýní nebo už máte vyřezáno, ale pořád tomu ještě něco chybí, zkuste letošní halloweenskou výzdobu zpestřit o nevšedního strašáka, kterého lze vyrobit nikoli z dýně, ale z ananasu. Food artista Jan Hajný nám předvedl, jak na to.

Vydlabejte si nevšedního halloweenského strašáka z ananasuVideo: Novinky

 
Článek

K vyřezávání se hodí pěkně rostlý, spíše symetrický plod, ideálně takový, který bude samostatně vzpřímeně stát. Nemůžete-li takový najít, není nic ztraceno, spodek lze podle potřeby mírně seříznout.

K vydlabávání ananasu budete stejně jako u dýně potřebovat především nožík, a to nejlépe menší a hlavně užší. Praktickým doplňkem je vydlabávačka, kterou dobře zastoupí i pevnější polévková lžíce.

Jako první bod práce začněte odříznutím čepičky, u níž je dobré ponechat úmyslně vzadu „zub”. Ten zajistí, že bude později čepička na ananasu držet a že bude vždy správě natočená.

Postupujte vyřezáním tvaru očí. Mohou mít různé tvary, ať to jsou již jednoduché trojúhelníky, nebo složitější útvary, nezapomeňte na nos a ústa. Ideálně rozšklebená s několika zuby.

Dalším krokem je vydlabání ananasu, k čemuž si připravte čistou misku. Na rozdíl od dýně si na „vytěženém” materiálu ještě pochutnáte.

Kdo chce, může ananasového strašáka vylepšit ještě o rohy, které vytvoří snadno z banánu překrojeného na půl. Pro ně stačí ze stran do ananasu vyříznout otvory odpovídající velikosti a obě půlky banánu do nich zasunout.

Posledním krokem je vložit do bubáka svíčku, přiklopit čepičku a umístit jej někam na chladné místo – tedy za okno, na balkón nebo vedle vchodových dveří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám