Hlavní obsah

Fleky na gauči, čáry na zdi aneb Jak si doma poradit s dětskými výtvory

Právo, Sylva Svobodová

Děti jsou hravé, živé a nevyzpytatelné. Napadne je cokoliv, aby byla legrace. Klidně namalují terč na stěnu a trefují se do něho pastelkami. Nezměníme je, a tak zkusme katastrofám chytře předcházet.

Foto: BÖHM

Špinavé ruce od čokolády, kresbičky fixem, vylitý džus — to vše sedačka zvládne.

Článek

Sedačka se ubrání

Špinavé ruce od čokolády, kresbičky fixem, vylitý džus – to vše sedačka zvládne, když je opatřena speciální protišpinivou úpravou Aqua clean. Tekutina ani hmota se nevsají a neproniknou hluboko do materiálu a lze je snadno setřít z povrchu. Na čištění pak stačí vlažná voda a mýdlový roztok. Potahový materiál je prodyšný, rychle se vysouší.

Se schůdky dosáhnou

Děti chtějí stále něco podat, a když nejsme hned u nich, snaží se věc opatřit samy. A tak šplhají a lezou, u toho shodí stojací lampu, vázu, hrníčky.

Řešením jsou malé schůdky, které se snadno přenášejí, dá se na nich i sedět a navíc hezky vypadají. Cena 1990 Kč.

Foto: WWW.VIABEL.CZ

První klíče školáka

Malé domácí katastrofy jsou po čase úsměvné, jestliže ale dítě ztratí klíče, může dojít k vykradení bytu. Dítě nám to musí hned říct, nic nezatajovat. Na nás je pak rychlá výměna cylindrické vložky.

Předcházet problému lze i se speciálním zámkem 2 v 1, který obsahuje dvě sady klíčů.

Foto: WWW.FAB.CZ

V případě ztráty lze systém přeprogramovat na sadu druhou. Jestliže nechává potomek často klíče otočené v zámku a my se ho nemůžeme dozvonit (má sluchátka na uších), je vhodné pořídit zámek s tzv. prostupovou spojkou.

Takto jsou vybaveny vložky řady FAB 2000 a konstrukce umožňuje zámek otevřít, i když je z druhé strany zasunutý a pootočený klíč.

Škrábanec se odstraní

Poškrábané povrchy méně kvalitního nábytku už nelze vylepšit, protože při broušení bychom se dostali až na základový materiál.

Oprava je ale snadná u silnější vrstvy akrylátu. K dispozici máme opravnou sadu T acrylic lesk od 645 Kč (obsahuje abrazivní pastu, leštidlo, smirkový papír, hadřík apod.).

Foto: TRACHEA

Vše je možné udělat doma, pracujeme podle potřeby ručně nebo strojově. Výsledek je vyhlazený povrch bez vrypů a škrábanců.

Nekreslí už na zeď

Na zeď nesmí, na dveře ano. Dveře Vertigo mají výplň jako školní tabule a dítě je spokojené. Může kreslit fixem nebo křídou. Když děti vyrostou, jsou dveře tzv. vzkazovníkem, navíc je lze vybavit posuvnou poličkou nebo malými háčky.

Foto: SOLODOOR

Vinyl je dobrý společník

Vinylové podlahy jsou velmi oblíbené, protože se snadno udržují v čistotě. Preferují je maminky s dětmi, stačí je setřít navlhčeným mopem, jsou 100% vodotěsné a vhodné do koupelny nebo kuchyně.

Foto: QUICK-STEP

Když malý pomocník vaří v kuchyni, nevadí ani vajíčko na zemi. Dub klasický béžový světlý z kolekce Livyn, cena 1088 Kč/m2.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám