Hlavní obsah

Originální ruční mozaiky jako netradiční dekorace

Právo, Gisela Růžičková

Ručně vyráběné mozaiky, podtácky, hrnky i sady z lámané keramiky se hodí jako originální dekorace do bytu. Přitom si je může doma složit každý milovník nevšedních předmětů. Součástí sady jsou šablony, keramické střepy a lepidlo na keramický obklad.

Článek

Autorka nového dekoračního směru i nápadu Kamila Dvořáková říká, že barevné mozaiky mají široké využití. Jde o mozaiky v kompletním balení pro šikuly, kteří si rádi zkrášlí domov vlastníma rukama milými obrázky pro každou místnost.

Sada je určená pro rodiče a děti, kteří si mohou vyrobit originální výzdobu podle šablony nebo vlastní fantazie.

Mezi mozaikami jsou oblíbené ty nástěnné, nejvíce však jde na odbyt drobná keramika, jako je hrneček, tác s podtácky, ale i zajímavé obrázky s motivem anděla, lázeňského šviháka, tančící dvojice nebo čarodějné kočky. Jejich cena se liší kvalitou materiálu a provedením.

Foto: Profimedia.cz

Nástěnné mozaiky se mohou stát zajímavým dekoračním prvkem v obkladech i dlažbách na chodbách, nebo přitažlivým detailem mezi kuchyňskými a koupelnovými obklady. Mozaikový obraz je nejen krásný dárek, ale také způsob, jak mít na stěně originální dílo. Mají široké využití díky kvalitnímu materiálu, z něhož jsou vyrobeny.

Foto: Profimedia.cz

Jak začala s tvorbou sama autorka? Říká, že nápad vznikl při rekonstrukci vlastního domu v Mimoni kvůli oživení stěn kolem schodiště. Tehdy vytvořila mozaiky ze zbytků obkladové keramiky, které se zalíbily dětem i dospělým nejen doma, ale i v sousedství. Pak následovalo sebezdokonalování ve skládání obrázků a vymýšlení námětů. Nechte se inspirovat!

Vyrobeno ve spolupráci s www.hajovna.eu

Reklama

Související témata:

Související články

Mozaika s trojrozměrným efektem, jak na ni

Malovaná mozaika je další možností tvorby mnohabarevné kostičkové skládačky. Namalovaným kaménkům dodá skutečný vzhled trojrozměrně působící 3D lak.

Výběr článků

Načítám