Hlavní obsah

Vytvořte si jarní voňavé aranžmá z hyacintů

Právo, Gisela Růžičková

Protože hyacint vnímáme jako typicky jarní květinu, můžeme ho použít do nejrůznějších aranžmá, ať už velikonočních, nebo jen tak pro radost.

Článek

Jednou z možností jsou bohaté kytice pestrobarevných hyacintů v kombinaci s dalšími jarními květinami, jako jsou narcisy, konvalinky, tulipány, fialky nebo modřence.

Ovšem na jednoduché aranžmá stačí, když si vezmeme například zajímavý květináč, dva druhy řezaného hyacintu, zkombinujeme je s rašícími jarními větvičkami a dozdobíme. Vznikne tak přirozené a svěží aranžmá, které se skvěle hodí i jako hezký dárek.

Jak na to

1. Pro vytvoření zajímavé jarní dekorace potřebujeme žlutý a bílý hyacint, listy eukalyptu (Eucalyptus robusta) a galax baňkovité (Galax urceolata), mech, obarvené březové větvičky, pěnovou aranžovací hmotu.

2. Důkladně navlhčíme pěnovou aranžovací hmotu a vložíme ji do ozdobné misky. Na jedné straně do pěnové hmoty zasuneme bílý hyacint.

3. Obarvené březové větvičky na přední straně vytvoří zajímavý kontrast. Aranžovací hmotu zakryjeme kousky mechu a trsy listů eukalyptu.

4. Žlutý hyacint seřízneme nakrátko a zapíchneme jej do pěnové hmoty v přední části aranžmá. Jako tečku připevníme k březové větvičce ozdobného motýla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám