Hlavní obsah

Vyrobte si stylové přání pro miminko

Právo, Sylva Šporková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se narodí miminko, snad každý z jeho okolí se snaží přijít s nějakým originálním dárkem pro něj - koupit dudlík nebo dupačky je až ta poslední možnost. Přinášíme vám tip na originální dárek - vlastnoručně vyrobené přání a malé album na první fotografie. Zvolili jsme variantu pro chlapečka, ale stačí obměnit barvy a hned máme dárek pro malou slečnu.

Foto: Sylva Šporková, Právo

Originální přání pro miminko

Článek

Co potřebujeme

Jednobarevné a potištěné čtvrtky, papíry na obrázkové album (tzv. scrapbook) nebo jiné potištěné papíry, vykrajovátka (ozdobné děrovačky) různých velikostí, drobné látkové či filcové ozdobičky, stužky, nůžky, lepidlo.

Foto: Sylva Šporková, Právo
Jak postupovat:
1. Nejdřív se pustíme do výroby přání. Z jednobarevné čtvrtky vystřihneme obdélník o velikosti 30x10 cm. Uprostřed uděláme pomocí vypsané propisovačky rýhu na ohyb.
2. Z proužkovaného papíru vystřihneme kolečko -jedna polovina bude tvořit kočárek, čtvrtina kolečka pak boudičku.
3. Přes celou přední stranu přání nalepíme stužku a na ni dolepíme jednotlivé části kočárku. Kolečka u kočárku uděláme ze dvou polovin malého kroužku. Kočárek ozdobíme filcovou kytičkou.
4. Ozdobnými děrovačkami vykrájíme srdíčka různých velikostí a ty pak dolepíme na přání. První dáreček máme hotový.
5. Na minialbum si vystřihneme dva obdélníky od velikosti 30x15 cm. Můžeme použít oboustranně potištěné papíry s různou grafikou na každé straně. Uprostřed obou papírů uděláme dvě rýhy půl centimetru od sebe.
6. Na titulní strany nelepíme čtverec kytičkovaného papíru, malý růžový rámeček připravený na fotku miminka a celou ji dozdobíme kytičkami a srdíčky vytvořenými vykrajovátky. Okraje papíru můžeme obarvit křídou nebo razítkovací barvou.
7. Podobně ozdobíme i vnitřní strany alba: na první straně necháme místo na jméno a datum narození, na dalších stránkách zdobíme jen kraje tak, aby uprostřed zbylo místo na fotografie. Použít můžeme už hotové samolepky, kytičky, knoflíky, stužky apod. - fantazii se meze nekladou.
8. Uprostřed stránek -mezi dvěma ohyby -uděláme děrovačkou dva otvory a jimi protáhneme modrou stužku, kterou album svážeme. Zvenku ji uvážeme na mašli.
FOTO: Sylva Šporková, Právo

Rady a tipy:

Jestliže přece jen koupíme ještě další dárek, dáme na něj originální visačku. Velkým vykrajovátkem uděláme z jednobarevné čtvrtky kytičku, děrovačkou vytvoříme otvor na protažení stužky a na kytku nalepíme třeba malého látkového medvídka a dvě srdíčka.

Foto: Sylva Šporková, Právo

Reklama

Související témata:

Související články

Vyrobte si originální dárkové sáčky

Sáčky z jedinečně ozdobeného papíru se hodí pro balení drobných dárečků našim přátelům a blízkým. Tato balení si můžeme připravit předem do zásoby.

Vyrobte si originální obal na láhev

Půjdete-li k přátelům, pak jistě ne s prázdnýma rukama! Láhev dobrého vína se díky originálnímu obalu stane skvělým dárkem pro vaše hostitele. Propukne-li...

Výběr článků

Načítám