Hlavní obsah

Jak jednoduše zrenovovat starý sprchový kout

Právo, Gisela Růžičková

Při renovaci koupelny máme dvě možnosti, jak postupovat. Buď si najmeme firmu, nebo si koupelnu snů vybudujeme sami. Obě varianty mají svá pro i proti, takže postupujeme s ohledem na naše finanční možnosti.

Článek

Zvolíme-li druhou variantu, připravme se na možné překážky, i když výrobci vycházejí kutilům vstříc. A tak pro renovaci koupelny dnes seženeme prakticky vše, od potřebného nářadí přes hydroinstalační materiál až po samotnou sanitární keramiku.

V případě, že máme odvahu postavit sprchový kout, nabízíme vám postup stavby setu TIFA. Je navržen tak, že k jeho použití stačí jen dvě šikovné ruce. Obejdeme se i bez speciálního nářadí, zkušeností a dovedností. Vše potřebné najdeme v jedné krabici včetně návodu k použití a technického listu.

V pěkné koupelně postavené svépomocí bude pro nás sprchování opravdovým potěšením.

Jak postupovat
1. Koupelnový set se skládá ze sprchové vaničky včetně montážní sady, hydroizolační hmoty a těsnicího pásu. Díky těmto komponentům je instalace rychlá.
2. Desku vaničky můžeme zakoupit ve dvou velikostech, 90x90 cm nebo 120x120 cm. Její tvar lze snadno upravit běžnou přímočarou pilkou.
3. Důležitým krokem je izolace. Proto musíme každý sprchový kout dobře odizolovat, aby voda neprosakovala.
4. Instalace desky je možná na podkladní beton nebo nosný rošt. Na nášlapnou plochu z nestudivého materiálu (izolace) naneseme lepidlo.
5. Na lepidlo přilepíme dlažbu, ale použít můžeme sklo nebo jinou vhodnou hmotu. Deska má optimální spád odtoku, podlahová vpusť je nastavitelná libovolným směrem k odpadu.
6. Hotovou sprchovou vaničku osadíme jakoukoli sprchovou zástěnou, která bude ladit se stylem koupelny. Pak už jen stačí pokochat se výsledným dílem.
7. Vlastnoručně sestavený sprchový kout nás po dlouhém pracovním dni nabije pozitivní energií a umocní pocit z dobře provedené práce.

Finanční náročnost

• Set Tifa, sprchová vanička, 90x90 cm, včetně montážní sady, cena: 8230 Kč

• Set Tifa, sprchová vanička, 120x120 cm, včetně montážní sady, cena: 9350 Kč

Fota: archiv firmy Polysan

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám