Hlavní obsah

Fólie pro bezpečnost a proti sprejerům

Novinky, rai

Okna představují v řadě běžných příbytků pověstnou Achillovu patu a také místo, kde dochází k největším energetickým únikům. Dalším rizikovým faktorem je i jejich křehkost. Jedním z řešení, jak zlepšit jejich vlastnosti, jsou fólie na sklo. Výhodou okenní fólie je její montáž na stávající skla. Dají se tedy použít úplně všude.

Článek

Všechny typy  fólií umí zadržet až 98% škodlivého UV záření. Mají také ochrannou funkci - tzn. ochrání před pořezáním o sklo v případě jeho rozbití.

Fólie jsou opatřeny také vrstvou proti poškrábání. Pro instalaci fólií na skla, ať již budov nebo automobilů, je vhodné si vybrat profesionální firmu. Mimo víceleté záruky vám může nabídnout také platné certifikáty a atesty.

Bezpečnostní a protisluneční

Okenní fólie můžeme rozdělit do dvou základních skupin. V první  jsou bezpečnostní fólie, ty slouží k mechanickému zabezpečení oken a jsou vhodné na všechna skla, kde je nebezpečí vniknutí do objektu skrz okna.

Jsou čiré, na skle neviditelné. Tyto fólie jsou minimálně 300 mikrometrů silné a mají atest odolnosti proti proražení P2A dle evropských norem, který je akceptovaný pojišťovnami.

Fólie ochrání nejen vaši bezpečnost. Foto profile.cz

Druhou skupinu tvoří protisluneční fólie. Dokáží zadržet až  80% slunečního záření a zabraňují tak přehřívání interiérů. Díky svým vlastnostem působí jako pasivní klimatizace. Další dobrou vlastností protislunečních fólií je tepelně-izolační účinek v zimních měsících.

Protisluneční fólie jsou nabízeny v několika barevných odstínech a různě tmavé. Bezpečnostní a protisluneční fólie jsou dodávány také ve verzích pro automobily.

Další skupinou fólií jsou dekorativní fólie, které slouží k vylepšení vzhledu oken především v interiérech, či privátní fólie, jež slouží k zajištění soukromí. Užitečnými pomocníky jsou antigrafitti fólie, které chrání skla, především výlohy, před tvorbou sprejerů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám