Hlavní obsah

V Janských lázních otevřeli první designový hotel v českých horách

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JANSKÉ LÁZNĚ

V sobotu večer byla slavnostně přestřižena páska nového designového hotelu v Janských lázních. Jde o první podobný projekt v českých horách. Velmi moderní provedení hotelových interiérů je pro horské prostředí krajně nezvyklé, nicméně rychle se vyvíjející oblast Janských lázní připraví v budoucnu nadšencům zimních radovánek možná ještě o mnoho více překvapení.

Článek

Architektonicky zajímavý čtyřhvězdičkový hotel Omnia stojí nedaleko  nově zrekonstruované lanové dráhy na Černou horu. Jeho venkovní vzhled neohromí, o to zajímavější jsou však v horském prostředí hotelové interiéry.

Stavby se ujali architekti Petr Kolář a Aleš Lapk. "Snažili jsme se navrhnout stavbu, která nebude dalším zásahem do krásy krkonošské přírody. Koncept jsme dlouho promýšleli. Výsledkem je hotel, který působí zvnějšku spíše nenápadně. Po vstupu do vnitřku hotelu by si však měl návštěvník připadat, jako by otevřel lasturu a objevil perlu," vysvětlili architekti.

Futuristický dojem interiérů hotelu vytváří zejména osvětlení a různé doplňky. Foto: archiv hotelu Omnia

Neobvyklý vzhled pokojů je dán užitím velkých zrcadlových ploch a také zvláštních prvků, mezi které patří například průhledné sklo mezi obývací částí dvoulůžkových pokojů a koupelnou. Pomocí závěsu je možné získat v koupelně soukromí. Své udělal v pokojích zcela jistě i nábytek z corianu. Drobnou lahůdkou jsou pak šatní skříně vybavené sušákem, jenž přijde vhod zejména po návratu z lyžovaní.

Postele zároveň oddělené i spojené

U dvoupatrových pokojů, kde se dole nachází obývací část s koupelnou a nahoře ložnice je pak zajímavý prostor mezi postelemi, připomínající doslova čajový koutek.

Průhledná koupelna je ďábelským nápadem. Foto: archiv hotelu Omnia

Praktické je pak provedení postelí, které si může host přirazit k sobě po kolejnici, na které jsou umístěné. Postele se od sebe neodsouvají a v dané poloze opravdu drží.

Po tenise do sauny a vířivky

Moderní designový hotel je určen především pro náročnou klientelu, zejména korporátní. Možné jsou ale i romantické pobyty ve dvou, či pobyty rodin s dětmi. Příjemná je jistě sauna, bazén s vířivkou a kvalitní vnitřní tenisový kurt.

Vnitřní tenisový kurt je posypán speciálním pískem pro lepší skluzové vlastnosti. Foto: archiv hotelu Omnia

Hotel má kapacitu 110 lůžek v celkem 43 dvoulůžkových pokojích a 2-4 lůžkových apartmánech a je kompletně bezbariérový. Jeho stavba vyšla na přibližně 160 miliónů korun. Slavnostního otevření hotelu se účastnili mimo jiné Radka Kocurová, Tomáš Hanák či Ondřej Brzobohatý, který na slavnostním večírku hrál s kapelou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám