Hlavní obsah

Topolánek bude mít novou kancelář za milión korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ve Strakově akademii se finišuje s rekonstrukcí kanceláře premiéra Mirka Topolánka, aby v ní mohl už v pondělí začít pracovat. Opravují se elektrické rozvody, parkety, maluje se a obnoví se i zařízení.

Článek

"Vybavení pracovny předsedy vlády bude postupně obnovováno na základě výsledků poptávkového řízení. Náklady nepřesáhnou 1,1 miliónu korun," sdělil na dotaz Práva Martin Schmarz z Úřadu vlády.

Podle něj se úpravy kanceláře uskutečnily naposledy před dvanácti lety, tedy ještě za vlády Václava Klause. "Poslední nákup nového nábytku do pracovny premiéra nemá na Úřadu vlády pamětníka. Nový nábytek do sekretariátu předsedy byl pořízen v roce 1995," uvedl Schmarz.

Jak poznamenal, dosluhující vybavení je už nesourodé a opotřebované, bude však využito v jiných prostorách Strakovy akademie.

Strakova akademie

Novobarokní budovu projektoval v 90. letech 19. století architekt Václav Roštlapil, realizova ji stavitel Quido Bělský. V monumentální Strakově akademii sídlil původně ústav pro vzdělávání dětí z chudých šlechtických rodin. Studenti tu měli možnost využívat na svou dobu nadstandardní vybavení, ke kterému patřílo ve své době luxusní ústřední topení či  tělocvična. Jako sídlo vlády je Strakova akademie využívána od roku 1945.

Odmítl šířící se spekulace, že by Topolánkovu kancelář a její zázemí měly krášlit obrazy ředitele Národní galerie Milana Knížáka. "K vybavení pracovny a reprezentačních prostor předsedy vlády budou využita umělecká díla z majetku Úřadu vlády," dodal Schmarz.

Reklama

Výběr článků

Načítám