Hlavní obsah

Zpěvačka Nykki má vlastní plány, v podkrovním pokoji u rodičů je ale taky dobře

Právo, Zdeněk Smíšek

Zpěvačka Nikola Mertlová – nyní Nykki – zpívá od tří let. Vystupovala s Dádou, dětství protančila, jak si mladí pamětníci jistě vzpomenou, s dívčí skupinou 5Angels. V jednadvaceti si nyní buduje sólovou kariéru, na kterou jde od lesa. Tedy přesněji od Anglie, kde spolupracuje s úspěšnými muzikanty a producenty.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Krb s krbovou vložkou dotváří předěl mezi jednotlivými zónami.

Článek

Poslední dobou je po čase zase zpátky doma – v domě u rodičů. Ve svém posledním klipu Lost My Mind se vypořádala s rozchodem a od bývalého partnera se vrátila na „mama hotel“.

Svůj prostorný podkrovní pokoj si popová princezna teprve dolaďuje, ale klávesy už své místo mají.

Z příjemné místnosti s arkýřovými okny vedou jedny dveře do samostatné šatny. Tančit se dá všude.

Pohoda pohromadě

„Jsem tady ráda, je mi tu dobře, ale pořád ještě nemůžu mamce vysvětlit, že se mě nemusí ptát, kam jdu a kdy přijdu,“ směje se mladá zpěvačka.

„Je pravda, že mi mamka volávala pořád i do Anglie. Máme hezkou zahradu s bazénem, ale ráda se také chodím skoro každý večer projít k nedalekému rybníku, kde vydržím klidně hodinu pozorovat západ slunce.“

V satelitu kousek na severovýchodní hranici Prahy by neznalý člověk tolik příjemné přírody mezi poli ani nečekal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Přízemí je tak prostorné, že si může dovolit sytou výmalbu i velké akvárium.

„Svůj pokoj a pracovnu tu má i starší brácha, má už ale přítelkyni, takže někdy už nespí doma. Dům se dnes ukazuje jako zbytečně velký. V jedné podkrovní místnosti máme jen stolní tenis, jsou tam i dobré mejdany. Mojí nejoblíbenější místností je stejně koupelna, kterou mám hned vedle pokoje. Taťka nemá na údržbu domu čas, a tak pořád volá nějaké odborníky, hodně se již o dům a vybavení stará brácha.

Taťka si vystačí se zahradou. Ta ho baví a je nadšený z robota na sekání trávníku. Říká mu láskyplně Boženka, a ta prý pracuje, neodmlouvá, sama se nabíjí,“ vypočítává Nikola s tím, že by si všichni dovedli představit bydlení i v nějakém bungalovu.

Činžákový domov zpěvačky Veroniky Stýblové ze skupiny Verona

Jak bydlí VIP

Nejbližší velkou akcí bude pokácení katalpy, která se na přiměřeně velké zahradě neosvědčila – zabírá místo a hlavně z ní pořád něco opadává.

Projekt na později

„Je to tu opravdu pohoda, ale už mám jasnou představu o vlastním bydlení – v malém bytě někde v Karlíně nebo na Vinohradech. Do centra za kamarády je to odsud přece jenom z ruky. Už přesně vím, jak bych si chtěla zařídit minimalistický interiér.

Mám svou složku, kam si stahuji nápady a inspirace z různých odborných časopisů a Instagramu. Zatím si tak fantazíruji, líbí se mi kombinace kovu a dřeva. K tomu odstíny tmavých barev. A taky vím, jak by měl vypadat můj gauč – tmavě zelená barva a semišový potah! Moc se na zařizování vlastního bydlení těším. Uvidíme, třeba za rok…

Když jsme stavěli tady, všichni jsme chtěli anglický styl – fasádu z červených cihliček. Postavili jsme to ale zbytečně velké. Vlastně tu máme pokoje, do kterých téměř nikdo nechodí.“

Linka Praha-Londýn

„Když natáčím a skládáme písničky, často lítám do Londýna za producenty. Snažím se mluvit do textů i hudby, a i když se teď osobně nestýkáme, jsme stejně pořád ve spojení a nové písničky vznikají i na dálku.

Máme šikovné lidi i tady, ovšem doma je přece jen složitější natočit písničku, se kterou se chci prosadit i v zahraničí. (Videoklipů Nykki si už pochvalně všimli i recenzenti hudebních magazínů ve Velké Británii a ve Spojených státech – pozn. aut.)

Nyní tady nejčastěji spolupracuji se slovenským producentským týmem Martinem Šrámkem a Maxo Miklóšem – vlastně jsou to také cizinci… Už se nemohu dočkat, až budu moct bukovat nové termíny na koncertní vystoupení a pak dát dohromady písničky na první desku, kde se budu prezentovat jako sólová zpěvačka. I když se dnes písničky dostávají k lidem hlavně po internetu.“

Mimochodem, Nykki má na internetu milion zhlédnutí vzpomínaného klipu – stejně jako prvního sólového počinu No Cry.

„Profesionálně zpívám od osmi let a s holkama jsme dvakrát vystupovaly před vyprodanou Wembley arénou čili už teď mám na co vzpomínat,“ pochvaluje si zpěvačka s budoucností bez hranic.

Bratři Malinové bydlí a hrají spolu

Bydlení

„Jsem strašně ráda, že jsem získávala zkušenosti v osmé deváté třídě s partou holek, protože vzpomínky na partu jsou vždycky lepší. Jsme v kontaktu pořád.“

Dům se zahradou rodiče Nikoly postavili před čtrnácti lety. Dnes už má vlastní představy a přiznává, že ji zatím radosti ze zahrady nijak neberou.

„Se zahradníkem kamarádem jsme jeli společně nakupovat nějaké kytičky, ale ani to mě dvakrát nevtáhlo. V přírodě, v lesích, u vody jsem ráda. Doma ale moc dlouho nevydržím. Pořád někde lítám.“

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Pohyblivý domov na podvozku Tatry

Oba čtyřicátníci (plus) Marek Havlíček a Petr Holeček jsou zkušení cestovatelé a dobrodruzi, ale tyto a následující měsíce budou zkouškou i pro ně. Výjimečná...

Půdní království Jana Kasla

Jan Kasl, majitel vlastní architektonické kanceláře se širokým záběrem realizací - od soukromých interiérů, rodinných domů až po budovy institucí nebo...

Výběr článků

Načítám