Hlavní obsah

Sting po čtyřech letech konečně našel kupce pro svůj dům

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Sting nabídl svůj dům na adrese 88 Central Park West k prodeji už v roce 2006 za požadovanou cenu 24 miliónů dolarů. V té době se dodělávaly úpravy na jeho novém domě jen o kousek dál na adrese 15 Central Park West. Dům se podařilo prodat až po čtyřech letech, a to za cenu 19 miliónů dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Předchozím nájemníkem tohoto luxusního domu byl také muzikant Billy Joel.

Článek

Dům v New Yorku má k dispozici pět ložnic, čtyři koupelny a neuvěřitelných 23 toalet. Původně byl rozdělen na dva apartmány, které dohromady spojil předchozí nájemník muzikant Billy Joel. Ten Stingovi prodal dům v osmdesátých letech 20. století.

Foto: Profimedia.cz

Podle týdeníku New York Observer ve vybavení nechybí francouzská okna s původními skleněnými překlady, parketové podlahy s mahagonovou vložkou, velkolepé schodiště nebo 3,4 metru vysoké stropy. Za zmínku stojí také mramorové vany, rozlehlá knihovna, soukromý výtah a samozřejmě krásný výhled na Central Park.

Foto: Profimedia.cz

Další pikantností je hlavní ložnice, která je celá vyvedená v červených odstínech. Vysvětlením pro karmínově rudé stěny, červeno-zlaté vyšívané závěsy u stropu včetně erotických motivů Helmuta Newtona (německý fotograf, proslavil se erotickými módními fotografiemi - pozn.red.) by mohla být záliba Stinga a jeho manželky v tantrickém sexu.

Foto: Profimedia.cz

Ložnice je celá stylizovaná v červených odstínech.

V roce 2008 se Sting přestěhoval jen o několik bloků jižněji na novou adresu 15 Central Park West do šestnáctipatrového domu za 26,5 miliónů dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Gordon Sumner

Anglický hudebník, textař, příležitostný herec, aktivista a filantrop Sting, vlastním jménem Gordon Matthew Thomas Sumner, se narodil 2. října 1951 ve Wallsendu poblíž Newcastlu v Anglii.

Před zahájením sólové kariéry byl skladatelem, zpěvákem a baskytaristou v populární skupině The Police. Jako sólista i jako člen Police získal za svou práci šestnáct ocenění Grammy Awards, úplně první v roce 1981 za nejlepší rockový instrumentální výkon. Byl zařazen do Rock and rollové síně slávy i Síně slávy pro autory písní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám