Hlavní obsah

Sousedské obchody Julie Robertsové. Svůj dům prodala za 200 milionů

Novinky, Jana Nesvadbová

Americká herečka Julia Robertsová, známá zejména z megahitu Pretty Woman, zdá se nepotřebuje nabízet své nemovitosti k prodeji přes realitní kanceláře a doufat, zda se najde nějaký zájemce. Svůj dům v kalifornském Malibu prodala celkem hladce a bez problémů. Komu? Inu sousedovi od vedle. Štěstí, že to byl miliardář, a tak si koupi domu v přepočtu za 200 milionů mohl dovolit.

Foto: Profimedia.cz

Nízký bungalov je spíše chatkou, než větším sídlem, jeho kvalitou je především rozlehlá zahrada se spoustou zeleně.

Článek

Hvězda filmů Nothing Hill, Erin Brockovich nebo Nevěsta na útěku si své soukromí snaží maximálně střežit. Přesto web časopisu Variety přinesl v minulých dnech zprávu o tom, že společně s manželem Dannym Moderem prodala jeden ze svých domů v Malibu, v Kalifornii.

Obchod v hodnotě 8 milionů dolarů, tedy v přepočtu zhruba 200 milionů korun, se mohl odehrát v tichosti a bez větší pozornosti médií mimo jiné i proto, že kupujícím byl soused herečky.

Dle informací webu jím má být miliardář Thomas Laffont, jenž si koupil sídlo v bezprostředním sousedství Robertsové v loňském roce. Nyní může tedy oba pozemky propojit.

Ten hereččin byl velký skoro půl hektaru. Dům na něm stojící má pak plochu podlah 164 m². Sama Robertsová na prodeji mírně vydělala, neboť za sídlo před čtyřmi lety zaplatila 7,45 milionu dolarů, tedy při současném kurzu zhruba 186 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Obývací pokoj je největší místností domu, nechybí v něm ani cihlami obkládaný krb.

Je přitom nepravděpodobné, že by v domě herečka s manželem kdy třeba jen přespala, spekulují redaktoři Variety.

Důvodem však jistě není nějaká jeho vada. Stavba řešená jako typický plážový bungalov má totiž čtyři hezké pokoje, jež doprovázejí hned tři koupelny. Roztomilým rysem je absence klasického vchodu do domu. Nic takového zde není. Ze zahrady do interiéru a zase se ven se vstupuje velkými posuvnými prosklenými dveřmi, za nimiž je hned jídelna.

Kuchyň je zařízena spotřebiči v nerezovém provedení a velký obývací pokoj s bílou výmalbou uzavírá šikmý dřevěný strop.

Anketa

Měli byste zájem koupit sousedovu parcelu?
Ano, hodilo by se nám to.
55,6 %
Možná, kdyby to nebylo moc drahé.
8,4 %
O tom jsme nikdy nepřemýšleli.
5,6 %
Asi ne.
3,5 %
Ne, k ničemu by nám to nebylo.
26,9 %
Celkem hlasovalo 2165 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám