Hlavní obsah

Sídlo, kde trávil líbánky J. F. Kennedy, je na prodej za 1,77 miliard korun

Novinky, Zdeněk Kolbuch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ohromující sídlo v kalifornském Beverly Hills, ve kterém 35. americký prezident John Fitzgerald Kennedy strávil líbánky, je k prodeji za 60 miliónů liber (1,77 miliard korun). Pokud se vám momentální cena zdá vysoká, tak věřte, že v roce 2007 stál 104 miliónů liber (3,06 miliardy korun).

Foto: Profimedia.cz

Unikátní stavba, která ještě v roce 2007 stála 104 miliónů liber (3,06 miliardy korun).

Článek

Budoucí majitel si na nedostatek prostoru rozhodně stěžovat nebude. Na 6500 metrech čtverečních se kromě jiného nachází neuvěřitelných 29 ložnic, 40 koupelen, noční klub, kino, masivní kamenný krb a místnost na kulečník. To vše doplňují složitě vyřezávané klenuté stropy, francouzské dveře, balkóny a benátské sloupce, které spojují španělský a italský styl.

Foto: Profimedia.cz

Těžko uvěřit, že nejde o zámek.

Foto: Profimedia.cz

Interiér doplňuje vyřezávaný nábytek.

Ani venku dům nezabředává do průměru. Prostor zahrad o rozloze 3,7 akru zahrnuje 75metrový bazén s kaskádovými vodopády, dva tenisové kurty a jídelnu pro více než 400 osob. Sídlo je navíc přímo uprostřed světoznámé 90210, jen pár ulic od Sunset Boulevardu. A aby toho nebylo málo, tak je považováno za jedno z nejlepších a také nejdražších amerických míst k bydlení.

Foto: Profimedia.cz

Na pozemku samozřejmě nechybí rozlehlý bazén.

Foto: Profimedia.cz

Místo jako stvořené k relaxaci.

Kromě toho, že hostil novomanželský prezidentský pár, byl dům využit také pro řadu scén v kultovním filmu Kmotr, včetně slavné scény s koňskou hlavou.

Foto: Profimedia.cz

Místnost s kulečníkem je jako stvořená pro partičku s přáteli.

Foto: Profimedia.cz

Masivní krb doplňuje celkovou pohodu jednoho z pokojů.

Luxusní stavba byla postavena v roce 1925 architektem Gordonem Kaufmannem, jenž je známý především díky Hooverově přehradě, která leží na řece Colorado v USA. Po dostavení koupil sídlo bankéř Milton Getz. Nejslavnějším majitelem nemovitosti byl však mediální magnát William Randolph Hearst.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo je postavené do tvaru písmene H.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám