Hlavní obsah

Představitel filmového Iron Mana si pořídil dům na skále

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový dům, který stojí na samém okraji skály a který nabízí ničím nerušený výhled až na Tichý oceán, si pořídil americký herec Robert Downey jr. Ačkoli nemá stejný tvar, svým umístěním stavba nápadně připomíná sídlo hercovy snad nejznámější filmové postavy, Tonyho Starcka, futuristickou vilu postavenou rovněž na skalním útesu. Dům hvězdy filmové série o Iron Manovi stojí v Kalifornii, konkrétně v Malibu.

Foto: Profimedia.cz

Dům, který si pořídil slavný představitel filmového Iron Mana, se v jistém smyslu dost podobá domu, který obývá i jeho filmový hrdina.

Článek

Přízemní dům, jenž má užitnou plochu 314 čtverečních metrů, stojí na půlhektarovém pozemku. Orientován je směrem k plážím a Tichému oceánu, na který je z jeho velké terasy hezky vidět.

Foto: Profimedia.cz

Dům je podobně jako většina v okolí pouze přízemní.

Obydlí se žlutými stěnami není přitom nijak nové, podle zjištění redaktorů serveru Daily Mail bylo postaveno už v roce 1972. Na první pohled pozornost diváka upoutá čelní fasáda, která je takřka celá prosklená posuvnými dveřmi. Hlavní společenskou místnost tak lze během chvíle volně propojit s terasou do jednoho celku.

Foto: Profimedia.cz

Čelní stěna v obývacím pokoji je celá prosklená. Aby nic nenarušovalo výhled na oceán, je také zábradlí na terase také celé prosklené.

Praktickým detailem je skleněné zábradlí na terase, které nijak neruší výhled.

Srdcem domu se třemi ložnicemi, které doplňuje stejný počet koupelen, je rozlehlý společenský prostor, v němž je zakomponovaná kuchyň. Její plochu vytyčují dřevěné trámky hezky ladící s dřevěnými rámy posuvných oken.

Foto: Profimedia.cz

Prostor kuchyně je ohraničují dřevěné trámky hezky ladící s rámy oken.

Interiér domu působí příjemným vzdušným dojmem, dlážděná podlaha pak v horkých letních dnech může příjemně chladit. Stejně tak působí kamenná deska konferenčního stolku před sedacími soupravami.

Foto: Profimedia.cz

Na kuchyň navazuje jídelní zóna s velkým stolem.

Kámen se pak znovu opakuje na stěnách v kuchyňském koutě, doplňuje ho linka z masivu. Ze stejného materiálu je pak pracovní deska centrálního ostrůvku, který má konický tvar.

Foto: Profimedia.cz

Centrální ostrůvek v kuchyni má pracovní plochu z masivního dřeva sladěnou s ostatním zařízením kuchyně.

Jako každý pořádný dům v Kalifornii, ani tento nepostrádá bazén, v jeho blízkosti je umístěna i vířivka. Kromě toho se herec může věnovat posilování ve vlastní tělocvičně, trénovat si závěrečné golfové údery na patovacím greenu anebo s přáteli jen tak sedět na zahradě, kde má i venkovní kuchyni. Samozřejmě nechybí ani garáž.

Foto: Profimedia.cz

Z hlavní ložnice je stejný výhled na oceán jako z obývacího pokoje.

Podle serveru Realtor herec přidal do sbírky svých domů nemovitost, která nejenom že připomíná dům filmového Iron Mana, ale dokonce je ve stejné části města a má stejné poštovní směrovací číslo - Malibu, 90265. Jen honosnější je poněkud méně.

Foto: Profimedia.cz

Na zahradě nechybí bazén, který doproávzí vířivka.

Zatímco cena filmového domu by dle odhadů snadno překonala hranici 100 miliónů dolarů (cca 2,3 miliardy korun), pokud by ovšem existoval (byl pro potřeby filmu digitálně vytvořen), skutečné hercovo sídlo svého nového slavného majitele vyšlo na „pouhých” 3,5 miliónu dolarů (tedy zhruba 82 miliónů korun).

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám