Hlavní obsah

Nicole Kidmanová koupila luxusní usedlost v Novém Jižním Walesu

CANBERRA

Nicole Kidmanová je na nejlepší cestě se stát dobytkářskou královnou oblasti Southern Highlands v Novém Jižním Walesu. Jednačtyřicetiletá herečka a její manžel, zpěvák country Keith Urban, tam tajně koupili usedlost Bunya Hill, pětačtyřicetihektarový ranč v Sutton Forest, za zhruba 6,5 miliónu dolarů. Napsal o tom australský list The Sydney Morning Herald.

Článek

Realitní agent prý lokalitu, která by byla ideálním místem odpočinku pro slavný pár, hledal měsíce. Ale Kidmanová s Urbanem teprve svou lokalitu uvidí, protože zůstávají v USA, kde se jim tento týden narodila dcera Sunday Rose.

Nemovitost v Sutton Forest má kromě nádherného georgiánského domu zhruba z roku 1878 za sebou i úchvatnou historii. Impozantní dům s pískovcovými verandami, metalickými stropy, schodištěm vyřezávaným z cedrového dřeva a deseti mramorovými ohništi má takové proporce a pyšní se takovými detaily, že si ho pro odpočinek na venkově vybral svého času i lord Augustus Loftus, guvernér Nového Jižního Walesu z koloniálních dob.

Usedlost Bunya Hill sehrála známou úlohu i za druhé světové války. V roce 1942 tam bydlelo 60 Angličanek se svými dětmi, když utekly z Hongkongu před japonskou invazí. Po druhé světové válce se usedlost vrátila do soukromých rukou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám