Hlavní obsah

Nicolas Cage kupuje další hrad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svou zálibu v gotice opět uspokojil známý americký herec Nicolas Cage. Koupil si totiž v britském Bathu opravdu důstojné sídlo - hrad. Za unikátní stavbu s půdorysem trojlístku zaplatil Cage asi pět milionů liber. Zajímavé je, že herec tak nyní vlastní už 3 hradní sídla.

Článek

V Bathu ovšem hollywoodská herecká star  údajně plánuje opravdové rodinné bydlení, měla by ho sem následovat i jeho žena Alice Kim, s kterou má syna. 

Cage, který se do povědomí filmových diváků zapsal v mnoha snímcích, nezapomenutelný byl například v kultovním filmu Zběsilost v srdci režiséra Davida Lynche, si chtěl evropský hrad koupit, nechat rozebrat a přestěhovat do USA.

To ale u midfordského hradu nepůjde, je uveden na seznamu Cotswoldské oblasti mimořádné přírodní krásy. Sídlo bylo vybudováno Henrym Disneym Roebuckem v roce 1775.

Mimo tří přijímacích pokojů a sedmi ložnic má dvě vilky, oranžérii, převorství a na pozemku se nacházejí i ruiny kaple. Rozkládá se na ploše 24 hektarů. Slavný herec vyřizuje obyčejně tyto záležitosti přes hollywoodskou realitní agenturu. V tomto případě se angažoval osobně. Obchod by měl být uzavřen koncem příštího měsíce.

Cage se zamiloval do Bathu a jeho římských pramenů po své návštěvě před několika lety. Loni zde za čtyři milióny liber (166 miliónů korun) koupil georgiánský městský dům s velkým schodištěm a vnitřním bazénem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám