Hlavní obsah

Marian Vojtko hledal to pravé, až našel

Právo, Zdeněk Smíšek

Muzikálová hvězda se sólovými koncerty i deskou na svém kontě, zpěvák Marian Vojtko, je rodák z Banské Bystrice. Ale v Praze už od roku 2000 vystřídal tolik adres a typů bydlení, že při pořizování rodinného domu jasně věděl, jaké má splňovat nároky pro budoucnost svoji i rodinných příslušníků.

Jak bydlí Marian Vojtko Video: Novinky

 
Článek

„Rodiče už po mně chtějí vnoučata a při pořizování nového perspektivního bydlení mi hodně pomohli.“ Zatím má osmatřicetiletý tenor jasno v sázení stromů. „Se zahradníkem jsme spočítali, že tady zasadíme sto dvacet pět tújí kolem plotu. Kvůli soukromí – všude okolo jsou totiž další parcely.“

Foto: Václav Jirsa, Právo

Marian Vojtko

Dům sice nestavěl, pořídil jej od developera už hotový, ale odpovídal přesně jeho potřebám a to se počítá. Menší, praktický – snadno udržovatelný a relativně i levně, plynem, vytápěný. „Pro mě je doma zatím pořád nejdůležitější velká lednice a pohodlná koupelna.“

Přiměřené pohodlí

V podkroví jsou tři místnosti. Zatím ne úplně zařízené, ale připravené pro hosty – zejména rodiče. Úprava na dětské pokojíčky bude tím nejmenším, ale kupovat dětský nábytek by bylo evidentně předčasné. V patře je i prostorná koupelna s velkou vanou Jika.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Dalším zpěvákovým trumfem je prostorná vana v horní koupelně s precizním obložením.

Polovinu přízemí účelně vyplňuje velkorysá kuchyň s obývacím pokojem. „Záměrně jsem se tu vybavoval věcmi od českých výrobců.“ Moderní design linky Oresi doplněné elektrospotřebiči v kovovém lesku příjemně „zatepluje“ krb v protilehlé části místnosti s okny do tří stran a se vstupem na zahradu. Pak už je v přízemí jen menší ložnice a koupelna. Se sprchovým koutem, ale natolik velká, že se tam (na sebe) vejde i pračka se sušičkou.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Dvě umyvadla se budou jednou hodit.

Příjemný domek opticky zvětšuje i stavebně ozvláštňuje navazující garáž. Auto je pro našeho hostitele nezbytností. A Uhříněves je příhodné místo i na cesty za posluchači a na pražské muzikálové scény, poslední dobou především do Divadla Broadway, kde se Marian proměňuje třeba v kata Mydláře.

Čas na změnu

"Už jsem se s dárky od fanynek a s návštěvami do dvoupokojového bytu nevešel. Poslední rok a půl jsem hledal to pravé, až jsem našel toto. Rodiče mají v Banské Bystrici také dům, takže vím, co je to za nekončící starost. Ale už jsem měl potřebu se usadit a mít zázemí s budoucností. Ale kdyby mě rodiče ke změně nedokopali, tak nevím, jestli bych se k ní při své lenosti odhodlal. I proto mi vyhovovalo, že jsme objevili firmu, která nabízela už téměř hotový dům.“

Foto: Václav Jirsa, Právo

Pohodlné posezení koresponduje s moderním designem jídelního koutu i kuchyňské části.

Konkrétní datum dalšího „osidlování“ sice ani nám Marian neprozradil, ale ta možnost tady je. "Vymoženosti techniky i od firmy Whirpool mě v kuchyni fascinují, ale doufám, že mi na nich bude připravovat jídlo hlavně někdo jiný než já. Miluji americké lednice – to byla jedna z mých podmínek při zařizování. Mým dalším nejčastěji užívaným zařízením v kuchyni je myčka.

Ve studiu jsem si vybíral všechno sám a hned mi návrhy ukazovali na počítači ve 3D. To mě bavilo! Záležet jsem si dal i v parketovém studiu. Do obývacího pokoje jsem si naštěstí zvolil jedinečný vinyl, protože už jsem se tu stačil vyplavit. To je moje specialita. Kdybych tu měl jinou podlahu, už by se musela vyměnit. Tato je super, akorát že drahá. Takže do podkroví jsem už dal klasický laminát.“

Foto: Václav Jirsa, Právo

Lednice se zrcadlovými dveřmi je Marianovou láskou.

Malá příroda

Čtvercová parcela na rovině prý bude jedním velkým trávníkem. „Žádné brambory, ani kytky,“ směje se Marian – ostatně značnou část zápraží (a pochopitelně před garáží) nechal vydláždit kostkami v příjemně přírodní načervenalé barvě.

„Jako dárek jsem už dostal stromeček, který jsme hned zasadili, ale tím má péče o zahradu zatím končí. Škoda, že ty túje nerodí. Plot ještě potáhnu zelenou textilií, abych nedopadl jako kamarád, který když se objeví doma, tak se hned seběhnou sousedi, takže se griluje, popíjí a vlastně si chudák ani doma neodpočine. Ale já si tu zatím rád užiji i samotu a klid,“ konstatuje s úsměvem Marian, přičemž nejen jeho lednice prozrazuje, že už tady i on po nedávném nastěhování stihl pár veselých setkání.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Černobílý interiér oživují červené obklady.

Plány ke zvážení

„Rodiče s čekáním na vnoučata musí vydržet ještě nejméně dva roky. Zatím se necítím tak starý, abych měl děti. Neumím se vlastně postarat ani sám o sebe. Natož o manželku a děti! To bych neměl čas na zpívání. Napřed se v něm musím dále zdokonalovat a pak mohu něco vymýšlet dál.

Ale už teď chci pozvat posluchače na svůj dubnový koncert U Hybernů – přímo na čarodějnice, kde budou k vidění i projekční věci, které u nás nebyly ani na divadle. Budu tam zpívat i duet s mým hologramem. Prostě se svléknu a bude to můj holý gram. A do roka vás klidně pozvu i ke mně na zahradu. Snad bude přece jenom něco k vidění i na ní.“

Foto: Václav Jirsa, Právo

Druhá přízemní místnost byla zařízena velmi rychle.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám