Hlavní obsah

Jak se bydlí v pražském bytě krásce Ivetě Lutovské

Právo, Sylva Svobodová

Prostorný byt s dispozicí 2+kk s lodžií užívá Česká Miss Iveta Lutovská. Pochvaluje si přitom nejen světlý byt, ale hlavně přírodní lokalitu, která je skvělá pro sportování. Na kolečkových bruslích, které nazuje v předsíni a sjede s nimi výtahem, se dostane přímo na dráhu, která vede kolem domu podél řeky Vltavy.

Foto: Petr Horník, Právo

V pořadí pátá Česká Miss za rok 2009 Iveta Lutovská z Třeboně bydlí v bytovém komplexu Belarie Park, kde si může užívat zelenou přírodu a sportovat.

Článek

Byt se nachází v bytovém komplexu Belarie Park, který vznikl přestavbou nevyužitého areálu původní slavné čokoládovny Orion v Praze-Modřanech. Nový projekt s citem zakomponoval části historických budov, přičemž nechybí jistá intimnost prostředí a dostatek prostoru pro všechny. Atmosféru útulného domova podtrhuje zahradnická úprava, tzv. zelené střechy, podnože vnitrobloku.

Velkorysý byt pro singl i pro dva

Byt Ivety Lutovské má příjemnou velikost, zhruba 89 m2, takže je příjemný nejen pro singl osoby, ale i pro mladší nebo naopak seniorský pár, který ocení komfort a pohodlí bydlení v novém. K bytu patří sklepní kóje, do které je možné uložit sezónní předměty. Kdo potřebuje, může využívat kočárkárnu v domě.

Foto: Petr Horník, Právo

Malý pracovní kout v obývacím pokoji. Nad stolem je kalendář s Ivetou vydaný na podporu zdravotnického zařízení pro keňské děti. Dostatek denního světla přichází boční prosklenou stěnou z lodžie.

Iveta Lutovská tu žije už bezmála rok a nemůže si byt vynachválit. „Je tu klid, čistá příroda, těší mě pravidelné výlety na kolečkových bruslích, se kterými se dostanu podél řeky až do Zbraslavi. Samotný byt je pro jednu osobu opravdu prostorný. U rodičů v Třeboni jsem se o dětský pokoj dělila se sourozencem, ale člověk si na lepší rychle zvykne,“ směje se Iveta.

Foto: Petr Horník, Právo

Jednoduchá kuchyňská linka do L nezabírá mnoho místa, přesto se na ní pohodlně připravují kulinářské zážitky pro hosty. Opět moderní a žádaná černo-bílá kombinace.

V bytě za vstupními dveřmi najdeme prostornou předsíň, kde si Iveta nechala vyrobit na míru šatní skříně, které snadno pojmou její pestrou garderobu, mnoho párů bot i sportovní náčiní. Z předsíně se vchází do koupelny, ve které je pohodlná vana a potřebné sanitární vybavení, naproti světlá ložnice s bílým nábytkem (postel, knihovna) v kombinaci s jasnými oranžovými doplňky (textilie, obrázky, dekorativní předměty). Ložnici si Iveta zařizovala sama, volila jednoduchý, ale decentní nábytek z obchodního domu Kika (postel) a Ikea (osvětlení).

V srdci bytu

Srdcem bytu je samozřejmě obývací pokoj propojený s kuchyní a jídelnou. Obývací pokoj už byl zčásti zařízený (což byla součást výhry v soutěži krásy), na Ivetu zde čekala pohodlná kožená sedačka a tmavý dřevěný konferenční stolek. Sama si ale vytvořila zákoutí s pracovním stolem, za který usedá ve chvílích, kdy pracuje na počítači, vybrala záclony a závěsy na okna.

Foto: Petr Horník, Právo

Lodžie nabízí skvělý výhled na zelené kopce v dálce a přitom dostatek intimity při opalování za letních měsíců.

Obytná část se nese v útulném čokoládově červeném tónu, stěny zdobí vzpomínkové předměty z cest, rodinné fotografie a jedinečný kalendář nafocený modelkou, jehož výdělek přispěl na zdravotnické zařízení pro děti v africké Keni.

Kuchyňská linka s půdorysem do tvaru písmene L je v barvě bílé, v prostoru působí minimalisticky, jednoduše, čistě. Jídelna je založena na decentním kontrastu bíločerné barvy, kterou zdůrazňuje květinová tapeta v retro stylu a černé čalounění na sedácích židle. Moderním stylem se nechala Iveta inspirovat v lifestylových magazínech a osobně kreativně zapracovala na současné podobě jídelny.

Lodžie připomíná zimní zahradu

Jednoznačně skvělým bonusem bytu je lodžie s nádherným výhledem do údolí řeky Vltavy a na protilehlé kopce. I když lodžie předěluje kuchyňskou část od obývací a v tomto prostoru by šel pomocí příček vybudovat další menší pokoj, kontakt s přírodou Iveta jednoznačně preferuje.

Foto: Petr Horník, Právo

Prostorná předsíň je důležitá pro každodenní přípravu před odchodem z bytu. Oblečení i sportovní vybavení včetně kolečkových bruslí, bot a kabelek bez problému pojmou šatní skříně zhotovené na individuální přání.

„Jsem z jižních Čech, přírodu miluji a kousek z ní potřebuji i tady. Určitě bych stávající dispozici bytu neměnila, i když se spojený prostor zdá příliš velkorysý na úkor počtu samostatných místností,“ říká Iveta.

Foto: Petr Horník, Právo

Jídelna v kontrastní bílo-černé kombinaci s moderním skleněným stolem a jemnou květinovou tapetou na stěně.

Na lodžii se vchází francouzskými okny z obývacího pokoje, ale skvělé je, že má dvě protilehlé stěny plošně prosklené. V bytě je tak dostatek denního světla a lodžie připomíná spíše zimní zahradu, na které zkušená zahradnice může pěstovat i cizokrajné rostliny v nádobách.

Zelená lokalita a snadná dostupnost

Najít bydlení, které vyhovuje našemu životnímu stylu a potřebám, nemusí být jednoduché. Někdo preferuje klidnou, byť vzdálenější lokalitu a nevadí mu čas strávený dojížděním, pro jiného je rychlý dojezd do centra nezbytnou nutností. Za ideál se samozřejmě považuje zelená klidná lokalita a zároveň skvělá dostupnost. Takové místo není snadné najít, i když, jak se říká, kdo hledá, najde (a může to být právě komplex Belarie Park).

Foto: Petr Horník, Právo

Iveta Lutovská

V blízkosti je řeka Vltava, ale protipovodňová ochrana tuto oblast zařazuje mezi území nezaplavovaná. Kolem bytového komplexu vede upravená bruslařská on-line dráha, takže majitelé bytu a příznivci tohoto sportu zároveň mohou vyjet na trasu obutí do bruslí rovnou ode dveří bytu. V blízkosti je rovněž řada sportovišť v přírodním prostředí: golfové hřiště, tenisové kurty, fitness centrum.

Foto: Petr Horník, Právo

Prosvětlená ložnice s dvojlůžkem, knihovnou, zrcadly a dekorativními předměty včetně oblíbeného talismana -psa. Ložnice je v příjemné bílo-oranžové barevné kombinaci, která působí čistě a zároveň po ránu vyloženě optimisticky.

Starší generace nebo maminky na mateřské dovolené mají zase oblíbené procházky v přírodně chráněné oblasti Modřanská rokle, jedinečný je i výhled z lodžií na panorama zalesněných vrcholů, vilovou zástavbu, Modřanský les, chuchelské závodiště až po okolí Berounky. Sítě obchodů, poliklinika, školky, školy a rozmanité služby zahrnuté pod pojem občanská vybavenost jsou přitom v nedalekém centru starých Modřan. A kdo se chce vydat do centra Prahy na sobotní party bez auta, bude tam tramvají za 15 minut.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám