Hlavní obsah

Jak bydlí miss Eliška Bučková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězka soutěže Česká Miss 2008 Eliška Bučková si může užívat nové bydlení. Stejně jako první a druhá vicemiss, získala tradiční roční pronájem luxusního bytu na Zbraslavi v pátém pražském obvodu.

Foto: Wadia, Novinky

V interiérech zvítězila sázka na vkusnou jednoduchost.

Článek

Obytný soubor Zahradní čtvrť vznikl na pozemku o výměře zhruba 11 hektarů a je situován v nejvyšší části Zbraslavi. Vítězka minulého ročníku Lucie Hadašová si bydlení na Zbraslavi oblíbila natolik, že si pronajatý byt zakoupila.

Výstavba rezidenčního sídla Zahradní čtvrť probíhala ve třech etapách. První byla dokončena v létě roku 2005 a poslední v závěru roku 2007. Během jednotlivých etap bylo celkem postaveno ve 37 bytových domech a vilách 732 bytových jednotek.

Česká Miss 2008 získala roční pronájem v bytovém domě Hugo

Byt o velikosti 82 metrů čtverečních, který dostala Bučková do ročního pronájmu, se nachází v bytovém domě Hugo na jihovýchodním okraji Zahradní čtvrti. Jeho dispozice je 2+kk a je plně vybaven nábytkem a spotřebiči. Cena včetně DPH je bezmála 4, 5 miliónu korun.

Kuchyně a jídelní stůlfoto: Novinky/Wadia

Hugo je malý třípodlažní bytový dům. Hlavní hmota bytového domu je pouze dvoupodlažní a svým drobným měřítkem dává objektu charakter spíše intimního bydlení v řadovém rodinném domě než v bytovém objektu.

Členitá fasáda s velkými dřevěnými francouzskými okny je z probarvené omítky v teplých pastelových tónech doplněná výraznými prvky dřevěných posuvných okenic a paravanů mezi jednotlivými zahrádkami. Parter objektu je lemován kamennými gabionovými zídkami navazující na parkovou úpravu.

Bytové domy Hugo I-IIIfoto: Novinky/Wadia

V domě je umístěno 15 bytů kategorií 1+kk, 2+kk a 3+kk. Dům je celý podsklepený v suterénu se nachází sklepy a 15 parkovacích stání.

První a druhá vicemiss převzaly byt v domě Laura

První vicemiss Hana Svobodová a druhá vicemiss Elisavet Charalambidu si společně převzaly byt 3+kk o rozloze 78 metrů čtverečních. Jejich nové bydlení se nachází v bytovém domě Laura a hodnota bytu přesahuje 5 miliónů korun.

V interiérech zvítězila sázka na vkusnou jednoduchost.foto: Novinky/Wadia

Součástí obou bytů, které missky obdržely, jsou balkóny, samozřejmostí je také sklep a garážové stání. Oba bytové domy připomínají spíše řadové rodinné domy, než obytné komplexy.

Ze severní strany domu je situován vstup, schodiště a menší okna. Na jih se dům velkoryse otevírá mozaikou francouzských oken obytných místností. Ve vile je umístěno 5 bytů kategorií 2+kk a 3+kk, v suterénu jsou situována garážová stáni a sklípky.

Vila Laurafoto: Novinky/Wadia

Velmi zdařilý urbanistický návrh celé čtvrti vytvořili ing. arch. Vítězslava Rothbauerová, ing. arch. Petr Brzobohatý, ing. arch. Jiří Hůrka, ing. arch. Martin Feistner z Ateliéru Dům a Město. Ostatní domy druhé a třetí etapy včetně sadových úprav a parteru navrhli architekti ing. Arch. Šimon Brnada, ing. Arch. Kristina Sudre a ing. arch. Ondřej Gattermayer z Atelieru P.H.A.

Reklama

Související články

Vinohradské bydlení Jana Přeučila

Herec Jan Přeučil žije v bytě na Vinohradech čtyřicet let. Neměnil by. Stejně jako jeho životní i umělecká partnerka - loutkoherečka Eva Hrušková, první...

Výběr článků

Načítám