Hlavní obsah

Hororový režisér nabízí k prodeji dům. Žádný horor to ale není

Novinky, Jana Nesvadbová

Dům s hrázděnou čelní fasádou zaujme hned na první pohled snad každého, kdo jej ve stráni Hollywood Hills amerického Los Angeles zaregistruje. Od ostatních se liší i dojmem jisté serióznosti. Není divu, patří totiž k původní zástavbě z 20. let minulého století a mezi okolními domy je svým způsobem doyenem. Jeho majitelem je hororový režisér Eli Roth a nabízí jej k prodeji v přepočtu za necelých 80 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Režisér hororových snímků Eli Roth prodává svůj dům v Hollywood Hills.

Článek

Americký režisér Eli Roth je známý především milovníkům hororů. A to ne ledajakých. Libuje si především v nízkorozpočtových dílech, v nichž si divák užije vrchovaté porce násilí. (Proslavil se například snímkem Cabin Fever.) Leckoho tak může napadnout, zda jeho soukromý život, nebo přímo domov připomíná v něčem témata, jimž se věnuje pracovně. Soudný člověk si ale odpoví zcela správně - ani v nejmenším. Ba naopak.

Ač jeho filmy nemusí oslovit každého, dům, který nyní podle webu Variety nabídl k prodeji za 3,475 milionu dolarů, tedy 79,65 milionu korun, se naopak o uznání a obdiv diváků bát nemusí.

Postavili jej v tudorovském stylu v roce 1926 a na první pohled zaujme hrázděním na čelní fasádě. Milovníky přírody pak nadchne i jeho zasazení do bujné zeleně. Vše se odehrává v dramatických kulisách strmého pozemku obdélníkového tvaru. Díky tomu dům ze strany doplňují hned dvě terasy na dvou různých výškových úrovních a třetí, soukromá, je umístěna nejvýše, vzadu za domem.

Trojpodlažní dům má užitnou plochu 325 čtverečních metrů, jež si mezi sebou kromě tří ložnic rozdělily obývací pokoj s kuchyní a samostatnou jídelnou, malý kinosál, posilovna a pracovna. Doplňují je tři koupelny a toaleta.

V domě je možné objevit příjemný mix historizujících prvků i ryze moderního vybavení. Jistou serióznost dodávají interiéru dřevěné podlahy v lehce patinované tmavohnědé barvě. Obývacímu pokoji vévodí mohutný krb, velice příjemným koutem je pak posezení na okně mezi dvojicí knihoven.

Foto: Profimedia.cz

Příjemné posezení je na okně mezi knihovnami.

Na obývací pokoj navazuje velká jídelna, s dlouhým stolem s deskou z masivního dřeva, jejž doplňuje osm židlí se sametovým polstrováním ve starorůžové barvě. Atmosféra této místnosti připomíná polovinu 20. století. Ať již jde o dřevěný nábytek, anebo skleněný lustr na stropě.

Velké kuchyni s bílými skříňkami a spotřebiči v chromovaném provedení nechybí nic, co by mohl postrádat i profesionální kuchař. Přímo u oken je pak i menší, neformální snídaňový koutek.

Ložnice jsou situované v tomto domě především v horních podlažích. Je to pochopitelné. Právě z té hlavní je nejkrásnější výhled na Město andělů.

Stejný pohled se pak hostům nabídne z kameny dlážděné cesty, do jejíž jedné stěny je zakomponovaná dlouhá lavice. Tu stíní vzrostlé stromy a obloukové pergoly, které místu dodávají velice romantický nádech.

Na spodní terase nechybí bazén, pod ním je pak možné objevit i saunu, jejíž soukromí chrání hezké dřevěné dveře.

Anketa

Líbí se vám hrázděné domy?
Ano, moc!!
72,9 %
Jak kde.
9,7 %
Nemám na ně vyhraněný názor.
6,9 %
Ani moc ne.
4,8 %
Ne, to není šálek mého čaje.
5,7 %
Celkem hlasovalo 1388 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám