Hlavní obsah

Herečka Drew Barrymoreová si koupila roztomilý domek, jenž vypadá jako perníková chaloupka

Novinky, Jana Nesvadbová

Pohádkovou perníkovou chaloupku připomíná domek v americkém státě New York, který si koupila herečka Drew Barrymoreová. Nejen že má šindelovou střechu, ale on je obložený šindeli celý.

Foto: Profimedia.cz

Americká herečka Drew Barrymoreová si koupila tento malebný venkovský domek.

Článek

Americká herečka, známá zejména z filmového hitu Charlieho andílci, si dům postavený v roce 1920 a připomínající svým vzhledem obyčejnou venkovskou stodolu zamilovala prakticky na první pohled. Nemovitost si do vesničky Sagaponack (poblíž Southamptonu ve státě New York) přijela osobně prohlédnout a bylo rozhodnuto.

I proto prý nákup proběhl velice hladce, byť cena, za niž domek s plochou 465 čtverečních metrů koupila, není zcela jasná. Šindeli obložený dům byl totiž na prodej už v roce 2016, a to za 7,49 milionu dolarů (cca 172 milionů korun). Naposledy byl pak letos spatřen na trhu za 5,97 milionu dolarů (zhruba 137 milionů korun).

Zda je to ale částka, kterou umělkyně pocházející ze slavné americké rodiny plné herců opravdu platila, není zřejmé. Její agent dokonce tvrdí, že si jej pouze pronajala, což je však podivné, vzhledem k tomu, že nemovitost s pozemkem o výměře zhruba sedm tisíc metrů čtverečních nebyla nikdy nabízena k pronájmu, ale pouze k prodeji. Informoval o tom web amerického deníku New York Post.

Foto: Profimedia.cz

Kuchyň je v tomto domě trochu netradičně v patře a je volně provázaná s méně formálním obývacím pokojem a jídelní zónou.

Dům, do nějž se herečka, která poprvé zazářila ještě jako malá v klasice Stevena Spielberga E. T. Mimozemšťan, má šest ložnic a stejný počet koupelen. Jeho společenskou zónu tvoří formálně zařízený obývací pokoj s krbem obloženým cihlami. Na něj pak navazuje bohatě zařízená kuchyň. V domě je ještě druhý, méně formálně zařízený obývací pokoj s klenutým stropem, knihovna a pracovna.

Na pozemku je pak možné objevit bazén, u nějž nechybí domek pro posezení pod střechou a tenisový kurt.

Volba domu není žádnou velkou náhodou. Herečka, společně se svými dvěma dcerami, totiž od počátku hledala neokázalé stavení v obyčejném venkovském prostředí, zcela mimo „velký svět“, prozradil tajný zdroj redaktorům webu. Do šindelů oděný domek ji proto prostě musel nadchnout.

Anketa

Líbil by se vám dům celý obložený šindeli?
Ano, moc!
86,1 %
Možná ano.
5,6 %
Nejsem si jistý/á.
2,8 %
Asi spíše ne.
2,7 %
Tak to rozhodně ne!
2,8 %
Celkem hlasovalo 5723 čtenářů.

Zapojte se do naší přehlídky vánoční výzdoby oken

Máte na Vánoce hezky vyzdobená okna? Rádi byste ostatní inspirovali a třeba se i trochu pochlubili? Pošlete nám fotografii své vánoční okenní výzdoby a my z nejpovedenějších příspěvků vytvoříme přehlídku, na kterou se můžete těšit během svátků v rubrice Bydlení.

Své fotografie, třeba i s krátkým popisem či příběhem, posílejte do redakce na adresu bydleni@novinky.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám