Hlavní obsah

Herec z Teorie velkého třesku si koupil dům, nad jehož cenou všichni žasnou

Novinky, Jana Nesvadbová

Nenápadné, ale přívětivě působící sídlo ve španělském koloniálním stylu si v minulých dnech pořídil americký herec Simon Helberg, kterého většina televizních diváků a fanoušků seriálu Teorie velkého třesku zná jako Howarda Wolowitze. Jeho nový domov stojí ve čtvrti Los Feliz v americkém Los Angeles.

Foto: Profimedia.cz

Dům byl postaven ve 30. letech minulého století ve španělském koloniálním stylu.

Článek

Zahraniční média při zmínkách o domě, který si před pár dny koupil herec ztvárňující poněkud slizkého inženýra se slabostí pro opasky s obřími sponami, v souvislosti s jeho koupí uvádějí výši hercových honorářů v poslední, 12. řadě celosvětově populárního seriálu.

Ta měla dle webu Architectural Digest údajně činit milion dolarů (cca 22,7 milionu korun) za epizodu. Koupě domu za „pouhých” 6,9 milionu dolarů (156,4 milionu korun) proto například redaktorům webu časopisu Variety připadá jako nečekaně „skromný” obchod.

Foto: Profimedia.cz

Dům má obytnou část dvoupodlažní, v suterénu je pak ze zadní strany garáž pro dva vozy.

Při bližším pohledu na dům je ale i běžnému člověku záhy zřejmé, proč se pro něj herec rozhodl. Nejdříve ze všeho to je množství soukromí, které svému novému majiteli a jeho blízkým nabídne. Stojí totiž na jednom z vršků, na konci slepé ulice.

Téměř čtvrthektarový pozemek ze všech stran stíní a chrání před zvídavými pohledy spousta vzrostlých stromů a keřů.

Foto: Profimedia.cz

Spousta vzrostlých stromů chrání soukromí obyvatel domu.

Kdo se ale na návštěvu přece jenom dostane, je uvítán pohledem na dům s čistě bílými fasádami a tradiční prejzovou střechou. Veškerá okna i dveře jsou natřeny tmavší zelenou barvou, stejně tak jako klasické dřevěné okenice zachované u některých oken.

Ty jsou jednoznačně dědictvím španělského koloniálního stylu, stejně jako elegantní kované balkonky před většinou oken v horním podlaží.

Foto: Profimedia.cz

Simon Helberg

Dům v minulých letech prošel velice pečlivou rekonstrukcí, citlivou k původnímu stylu. Je patrový, podsklepený dvojmístnou garáží, má celkovou plochu podlah 372 m².

Po vstupu dřevěnými prosklenými dveřmi se návštěvník ocitne v hale sahající přes obě podlaží. Už zde pak návštěvník znovu porozumí hercově volbě. Interiér domu zaplaví návštěvníka pocitem klidu a radosti z příjemného prostředí.

Foto: Profimedia.cz

Interiér domu na návštěvníka dýchá pocitem klidu a pohody.

Z haly se pokračuje do velkého, sluncem zalitého obývacího pokoje s jednoduchým krbem, tepaným lustrem a stropem, jehož bělostnou barvu přetínají tmavě hnědé trámy. Jídelna je pak zařízena v obdobném stylu, lustr v ní je ovšem mosazný.

Foto: Profimedia.cz

V domě bydlel v minulosti i jiný známý herec - Vince Vaughn.

Kuchyň doplňuje centrální ostrůvek, jenž z jedné strany slouží jako pracovní plocha s dřezem, ze druhé jako snídaňový bar.

Vnímavý návštěvník si všimne volby hlavní barvy pro tuto část velké společenské zóny. Je stejná jako ta na oknech, dveřích a okenicích domu. Redaktoři z Architectural Digest pak oceňují vybavení kuchyně spotřebiči, které by dle jejich názoru uspokojily i profesionálního kuchaře.

Foto: Profimedia.cz

Venkovní posezení na terase doplňuje bohatě zařízená venkovní kuchyň s krbem, grilem a dalším zařízením.

Dům má dohromady pět ložnic, jež doplňuje stejný počet koupelen, zároveň je v přízemí vyhrazen malý samostatný byt pro zaměstnance. Naopak v horním patře je velká hlavní ložnice s balkonem, odkud je výhled na zadní část zahrady.

K domu patří ještě domek pro hosty stojící kousek za bazénem s vířivkou.

Foto: Profimedia.cz

Herec Vince Vaughn

Redaktoři z Variety pak připomínají, že dům v minulosti šest let vlastnil další americký herec, Vince Vaughn.

A není to poprvé, kdy se Helberg se svou ženou, herečkou a producentkou Jocelyn Towneovou, rozhodli pro nemovitost vlastněnou již v minulosti jinou hollywoodskou hvězdou.

Foto: Profimedia.cz

V domě je celkem pět ložnic.

Na podzim roku 2011 prý kupovali vilu ve středomořském stylu od Charlieho Sheena.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Charlie Sheen

Kromě toho vlastní ještě další nemovitost, opět ve španělském koloniálním stylu. Lze tedy tušit, že právě styl nejnověji pořízeného domu byl manželům blízký, a i ten patrně hovořil ve prospěch nákupu.

Může se vám hodit na Seznamu:

Anketa

Líbí se vám okna s okenicemi?
Ano, vypadá to stylově
80,5 %
Jak kdy a jak kde
11,1 %
Nevím, je mi to jedno
1,7 %
Moc ne
3 %
Ne. Je moderní doba, existují moderní způsoby stínění oken
3,7 %
Celkem hlasovalo 297 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám