Hlavní obsah

Filmový Rocky prodává své sídlo v Beverly Park za více než dvě miliardy

Rovných 110 milionů dolarů, tedy v přepočtu 2,4 miliardy korun, žádá za své sídlo ve velice prominentní losangeleské čtvrti North Beverly Park herec Sylvester Stallone. Hvězda akčních filmů 80. let jej vyzdobila i vlastními podobiznami.

Foto: Profimedia.cz

Sylvester Stallone prodává sví sídlo v North Beverly Park v Los Angeles.

Článek

Sídlo, které svým charakterem může připomínat menší středomořský zámeček, stojí na 1,4hektarovém pozemku, z nějž je hezký výhled na Los Angeles.

Důvodem, proč se herec rozhodl k jeho prodeji, je podle realitního makléře, který prodej zajišťuje, Stalloneho přesun ze západního na východní pobřeží USA. Web časopisu Variety v této souvislosti upozorňuje, že 74letý „Sly” společně se svou ženou Jennifer Flavinovou koupil v loňském roce nemovitost na Floridě.

Herec, který se proslavil například jako veterán z války ve Vietnamu John Rambo, koupil pozemek na konci 90. let a na něm si nechal postavit rozlehlý dům (užitná plocha činí 1950 m²) ve středomořském stylu. Sídlo pak procházelo pravidelnými opravami a rekonstrukcemi, které jeho původní styl pomalu posunuly směrem k modernímu.

V domě je možné objevit osm ložnic doplněných 12 koupelnami. Málo koho u slavného herce s vypracovanou postavou překvapí, že si v domě nechal vybudovat nejenom domácí kino, ale samozřejmě i posilovnu, a coby milovník doutníků také kuřácký salonek vybavený systémem pro filtraci vzduchu.

Zajímavostí je místnost věnovaná upomínkám na hercovu kariéru a významné role. Vstup do ní střeží socha boxera Rockyho Balboy v životní velikosti, jehož herec ztvárnil naprosto skvěle. Jak je ale patrné z fotografií, obrazy s tváří majitele domu zdobí i další místnosti.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo obklopují vzrostlé stromy i pěstěné trávníky.

Foto: Profimedia.cz

Velká prosklená stěna patří k později přidávaným prvkům v domě.

Jak uvádí realitní kancelář Hilton & Hyland, jež prodej zprostředkovává, k domu patří ještě samostatný dům pro hosty přistavěný později, a garáž pro osm vozů. Zahrada má charakter příjemného parku a nechybí na ní nekonečný bazén.

Částka, kterou herec za svůj dům požaduje, vzbuzuje v médiích mírný údiv. Dle webu deníku Los Angeles Times je cena sídla stanovena na 110 milionů dolarů, tedy v přepočtu zhruba na 2,4 miliardy korun, a dům se tak zařadil mezi velice malou skupinku nemovitostí v Jižní Kalifornii, jejichž cena na trhu se přehoupla přes hranici stovky milionů dolarů.

Eventuální kupec se může těšit nejenom na to, že bude bydlet v domě, kde dlouhá léta žil Sylvester Stallone, ale i na nové hvězdné sousedy, například herce Denzela Washingtona či Marka Wahlberga, basketbalistu Magica Johnsona nebo zpěváky Roda Stewarta a Justina Biebera.

Anketa

Líbí se vám spíše středomořský, nebo moderní styl?
Středomořský
56,7 %
Moderní
11,6 %
Oba
22 %
Ani jeden
9,7 %
Celkem hlasovalo 3456 čtenářů.

Nekonečný bazén

Nekonečné bazény neboli bazény se skrytým či ztraceným okrajem mají alespoň jednu ze stran na stejné úrovni s hladinou vody, která může (ale nemusí) přes ni přetékat. Obvykle jsou umístěny na vyvýšené ploše, takže při pohledu z bazénu vzniká dojem, že se hladina vody dotýká obzoru. Je „nekonečná“.

Výjimečně hezký efekt vzniká při umístění bazénu tak, aby „nekončící“ hladina měla pokračování ve vodní ploše na obzoru.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám