Hlavní obsah

Elijah Wood známý z Pána prstenů prodává dvojici bungalovů v Los Angeles

Novinky, Jana Nesvadbová

Dvojici bungalovů v přímořské losangeleské čtvrti Venice v USA nabídl k prodeji filmový herec Elijah Wood, jehož většina fanoušků zná především jako filmového Froda z trilogií Pán prstenů a Hobit. Domky působí velice nenápadně a zároveň útulně. K dispozici jsou za 1,995 milionu dolarů, v přepočtu zhruba za 46 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Vstupní dveře do předního bungalovu mají jasnou červenou barvu. Vzhledem jsou ale hezky sjednoceny s dřevěnými okny.

Článek

Propojeny dvěma sousedícími terasami, skrývají se oba bungalovy před zraky eventuálních zvědavců nahlížejících z třídy Electric Avenue za vysokou hradbou bambusu.

Uspořádání obou domků je velice podobné. Každý má svou kuchyň, obývací pokoj a jednu ložnici plus koupelnu. Celková plocha obou staveb je dohromady o trochu více než 130 čtverečních metrů.

Foto: Profimedia.cz

Přední bungalov byl postaven v roce 1921, v tehdy populárním craftsman stylu zdůrazňujícím dokonalé řemeslné zpracování. Zužující se sloupy patří mezi jeho charakteristické znaky.

Přední domek byl postaven v roce 1921 v tzv. craftsman stylu. Ten je charakteristický jednoduchostí tvarů, sedlovými střechami převážně s malým sklonem, dlouhými přesahy střechy a často nechybí ani veranda, kterou střecha zakrývá.

Místo okázalé zdobnosti domy v tomto stylu zdůrazňují kvalitní řemeslné zpracování a opracování dvou nejčastěji používaných materiálů, a to dřeva a kamene.

Foto: Profimedia.cz

Elijah Wood

Právě ze dřeva je přední bungalov postavený. Má vysoké stropy s výraznými trámy, korkové podlahy a dobová dřevěná okna, s jejichž stylem je sladěn také interiérový nábytek. Patrné je to hlavně v obývacím pokoji, kde stěna se skříňkami přebírá jejich základní rysy.

Kuchyň předního domku je řešena jako kout propojený s hlavním prostorem tvořeným jídelnou a obývacím pokojem, na něž v exteriéru navazuje dřevěná terasa natřená v cihlové barvě.

Foto: Profimedia.cz

Podlaha hlavní místnosti předního bungalovu je korková.

Zadní bungalov má malou kuchyňku se snídaňovým barem, jídelní zóna je připojena opět k obývacímu pokoji. Na malou terasu či dvorek se vychází z ložnice.

Dům může představovat duplex zajišťující vysoký příjem, ale také lze dvojici bungalovů využít jako báječný rodinný dům, doporučuje makléřka Juliette Hohnenová na stránkách realitní kanceláře Douglas Elliman.

Anketa

Bydleli byste ve dvojici bungalovů místo v jednom patrovém domě?
Ano, je to pohodlnější
68,7 %
Možná ano
11,1 %
Nejsem si jistý/á
3,2 %
Spíše ne
5,2 %
Ne, je to nesmysl
11,8 %
Celkem hlasovalo 1681 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Bývalý domek Meghan Markleové je na prodej

Domek v Los Angeles, který ještě předtím, než se stala vévodkyní ze Sussexu, obývala tehdejší herečka Meghan Markleová, je na prodej. Zájemci si musí...

Výběr článků

Načítám