Hlavní obsah

Dům slavné herečky je jako z cukrkandlu. Ale nikdo jej nechce

Novinky, Jana Nesvadbová

Jestli je možné o nějakém domě říci, že vypadá jako z cukrkandlu, je to určitě dům, který se už dlouhou dobu snaží prodat herečka australského původu Nicole Kidmanová. Jeho zajímavostí je překvapivě velký počet oken a pro někoho možná až trochu kýčovitý arkýř.

Foto: Profimedia.cz

Cihlový dům australská herečka a držitelka Oscara ne a ne prodat.

Článek

Herečka společně se svým manželem, countryovým zpěvákem Keithem Urbanem, vlastní nezanedbatelný počet nemovitostí. Farmu, která je jen 30 minut jízdy autem od Mekky country – Nashvillu – se rozhodli prodat, nikdo o ni ovšem nejeví zájem.

Poprvé se dům objevil na trhu s realitami v roce 2016, a to za částku 3,45 miliónu dolarů (zhruba 76,4 miliónu korun), za pár dní si prodej ovšem rozmysleli. Podruhé za stejnou částku nabídli dům k prodeji v březnu roku 2017, ovšem bezúspěšně.

V současnosti proto byli nuceni snížit požadovanou částku na něco málo pod tři milióny dolarů (přibližně 66,4 miliónu korun), což se ovšem už nebezpečně blíží hodnotě 2,45 miliónu dolarů (tedy zhruba 54,2 miliónu korun), za niž farmu v roce 2007 kupovali.

Foto: Profimedia.cz

Dům je doslova obklopen spoustou stromů.

Foto: Profimedia.cz

Nicole Kidmanová s manželem Keithem Urbanem

To, čím cihlový dům s plochou 452 m2 na první pohled zaujme, jsou romantické doplňky v cukrově bílé barvě. Ať je to již zápraží, přístavba nebo arkýřové okno. V interiéru je pak velmi příjemné množství světla, které skrz jednu ze štítových stran přichází velkým počtem oken.

Foto: Profimedia.cz

Po rekonstrukci a úpravách má dům kromě jiného mnohem více a větších oken.

Foto: Profimedia.cz

V obývacím pokoji nechybí krb a nad ním televize.

Dům má celkem dvě podlaží, protože je však zasazen do svahu, je jedno podlaží přístupné z jedné strany, zatímco na straně druhé se přichází rovnou do horního podlaží, které má vysoké stropy sahající až pod střechu. Společenské místnosti tím získaly na prostoru a vzdušnosti. Tento dojem podporuje i světlé zařízení interiéru. V něm pak, jako jemný kontrast, vyniknou tmavě hnědé dřevěné podlahy a vybrané kusy nábytku.

Foto: Profimedia.cz

V malé přistavěné části vznikl jídelní kout.

Foto: Profimedia.cz

Ze společenské místnosti v horním podlaží je možné vyjít na podlouhlý balkón.

Objekt prošel v minulosti rekonstrukcí, při níž získal větší počet a větší formát oken a také přístavbu. V domě je kromě dalších místností, jako jsou obývací pokoj, případně kuchyň s jídelnou či posilovna, čtveřice ložnic a pětice koupelen. Kromě toho k němu patří také stodola a samostatně stojící dům pro hosty.

Foto: Profimedia.cz

Jednou z úprav v domě bylo zvětšení stávajících oken.

Foto: Profimedia.cz

V domě je celkem pět koupelen.

Hlavním lákadlem farmy je ovšem množství zeleně na pozemku. Nejsou to jen zahrady, ale především spousta vysokých vzrostlých stromů, kterých je na pozemku obrovské množství. Na mnoha snímcích není dům a zejména jeho stodola mezi nimi ani pořádně vidět.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám