Hlavní obsah

Domácí kino hudebního magnáta vypadá jako pokoj z vykřičeného domu

Novinky, Jana Nesvadbová

Temně červený samet, kam se člověk podívá. Do toho vsazená velká televizní obrazovka a velké reproduktory. Tak vypadá multimediální místnost v domě, který před třemi lety v americkém Los Angeles koupil hudební producent L.A. Reid (vlastním jménem Antonio M. Reid) a v současnosti jej nabízí k prodeji za téměř 23 milionů dolarů, tedy zhruba 530 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Červená barva místnosti s domácím kinem evokuje domy lehkých žen. Ve skutečnosti má ale připomínat luxusní kinosály.

Článek

Hudebního producenta L.A. Reida zná většina diváků buď jako jednoho z porotců americké soutěž XFactor, zároveň spolupracoval se známými hudebníky, jako třeba Boby Brown, Paula Abdulová nebo The Jacksons.

Moderní dům v losangeleské čtvrti Westside koupil Reid podle webu deníku Los Angeles Times před třemi lety, tedy jen rok poté, co byl v roce 2015 postaven. Je to klasická soudobá patrová stavba s plochou střechou, velkými okny a barevně rozlišeným přízemím a horním patrem.

Čelní fasádu oživuje rám orientovaný kolmo ke stěně domu a propojující terasu, balkon a přesah střechy nad ním, který je v šedé barvě, stejně jako fasáda celého přízemí. Horní podlaží má naopak barvu bílou, jíž nezakrývá ani zábradlí balkonu provedené z čirých skleněných panelů.

Stejný typ zábradlí použili architekti rovněž v interiéru na schodiště, které je jedním z prvků, které upoutají okamžitě pozornost návštěvy po vstupu do domu. I díky němu totiž schody působí, jako by se v prostoru samy od sebe vznášely.

Zaprášené skladiště proměnili v komfortní garsonku

Tipy a trendy

Zatímco obývací pokoj s kuchyní a jídelní zónou jsou zařízeny v tradiční poklidné kombinaci bílé barvy, krémové a několika odstínů převážně světlé hnědé barvy, místem, které návštěvníka možná lehce šokuje, je právě domácí kino.

Sytě červené stěny, podlahy a také veškerý nábytek, navíc potažené sametem, působí jako z jiného světa. Nejednoho člověka pak jistě napadne příměr k vykřičenému domu, kde by takový styl očekával nejspíše. Zařízení má ale samozřejmě ve skutečnosti evokovat atmosféru a prostředí velkých a luxusních kinosálů.

Pro milovníky vína má pak dům ještě jedno kouzlo. Je jím vinný sklep s 300 láhvemi tohoto moku. Třiašedesátiletý producent dům se sedmi ložnicemi, deseti koupelnami a celkovou plochou 1045 čtverečních metrů aktuálně nabídl k prodeji za již zmíněných 23 milionů dolarů.

Anketa

Zařídili byste si domácí kino také v červeném sametu?
Ano, nevidím na tom nic zlého.
55,9 %
Nevím.
5,9 %
Ne. Volil/a bych jinou barvu anebo jiný materiál.
38,2 %
Celkem hlasovalo 1185 čtenářů.

Zapojte se do naší přehlídky vánoční výzdoby oken

Máte na Vánoce hezky vyzdobená okna? Rádi byste ostatní inspirovali a třeba se i trochu pochlubili? Pošlete nám fotografii své vánoční okenní výzdoby a my z nejpovedenějších příspěvků vytvoříme přehlídku, na kterou se můžete těšit během svátků v rubrice Bydlení.

Své fotografie, třeba i s krátkým popisem či příběhem, posílejte do redakce na adresu bydleni@novinky.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám