Hlavní obsah

Bývalé sídlo Eddieho Murphyho je na prodej za 241 miliónů korun

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalé sídlo známého amerického herce Eddieho Murphyho je znovu na prodej. Poté, co jej v roce 2007 prodala komikova nyní již bývalá žena Nicole Mitchellová, jeho nynější vlastník se jej nabažil a posílá jej znovu do oběhu na trh s nemovitostmi. Zatímco on sám za něj před sedmi lety zaplatil 6,1 miliónů dolarů, tedy skoro 123 miliónů korun, nyní jej nabízí za 12 miliónů dolarů, tj. 241 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Pohádkové sídlo poblíž kalifornského Sacramenta, v němž v letech 1998 až 2007 bydlel Eddie Murphy se svou rodinou, je na prodej za 241 miliónů korun.

Článek

Nového majitele může hřát u srdce vědomí, že na rozdíl od některých jiných domů na sídle v Granite Bay je cena patrná doslova na každém kroku.

Foto: Profimedia.cz

Interiéru domu dominuje mramor.

Přirozeným centrem superluxusního domu je velký obývací pokoj se dvěma schodišti, obří fialovou polokruhovou sedací soupravou a motivem oblaků na stropě. K dobru současného majitele, nevadského investora Patricka Willise, je nutné říci, že dům ponechal netknutý ve stavu, v jakém jej v roce 2007 zanechala hercova manželka Nicole.

Foto: Profimedia.cz

Přirozeným centrem domu je obrovská obývací hala se dvěma schodišti a výhledem na nekonečný bazén.

Všude jsou naleštěné podlahy z mramoru v jemném nafialovělém odstínu, součástí vybavení je původní nábytek po rodině Murphyových. Patří k němu i vzácný klavír nebo kazetový strop v jednom z obývacích pokojů. Filmovou práci samotného Murphyho připomíná jedna z ložnic, které vévodí motiv Shreka. Herec v sérii o zeleném zlobrovi nadaboval roli oslíka. Aby toho nebylo málo, také jedna ze 14 koupelen je dosud zaplavena krabičkami se zubní pastou s obrázky tohoto kresleného hrdiny.

Foto: Profimedia.cz

Komikovu filmovou práci připomíná dětská ložnice plná postaviček ze Shreka.

V domě se kromě tradičních prostor nachází pokoj s domácím kinem, rovnou čtyři bary (komik často pořádal charitativní party), garáž pro devět vozů a veliká tělocvična zařízená na profesionální úrovni. Jedna z místností je vyhrazena pro dobové hrací automaty.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z místností je vyhrazena herním automatům.

Rodinné sídlo, jehož celková plocha podlah činí 1173 metrů čtverečních, leží na 2,5akrovém pozemku. Doplňuje ho ještě dům pro hosty o ploše 483 m². Chloubou skvěle udržované zahrady je ovšem nekonečný bazén se dvěma vodopády. Sídlo leží poblíž kalifornského města Sacramento na úbočí pohoří Sierra Nevada nad Folsomským jezerem.

Foto: Profimedia.cz

Pokoj s domácím kinem podobně jako další místnosti jsou zařízeny původním nábytkem rodiny Murphyových.

Nekonečný bazén

Nekonečné bazény neboli bazény se skrytým či ztraceným okrajem mají alespoň jednu ze stran na stejné úrovni s hladinou vody, která může (ale nemusí) přes ni přetékat. Obvykle jsou umístěny na vyvýšené ploše, takže při pohledu z bazénu vzniká dojem, že se hladina vody dotýká obzoru. Je „nekonečná“.

Výjimečně hezký efekt vzniká při umístění bazénu tak, aby „nekončící“ hladina měla pokračování ve vodní ploše na obzoru.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejpodivnější dům Skotska je na prodej

Za „nejpodivnější dům Skotska” v minulých dnech hned několik britských internetových serverů označilo dvoupatrový zahradní domek, jemuž jeho autor, sochař Ian...

Výběr článků

Načítám