Hlavní obsah

Bill Gates si koupil nový dům. Je na břehu oceánu a stál přes miliardu korun

Novinky, Jana Nesvadbová

Bill Gates s manželkou Melindou patří k nejbohatším lidem na planetě. Málokoho proto překvapí, že jejich koupě nového domu v městečku Del Mar nedaleko kalifornského San Diega neušla pozornosti médií a především – patří k největším obchodům v oblasti realit uskutečněným v dané lokalitě. V přepočtu za více než miliardu korun si pořídil přímořské sídlo, které nabízí to největší pohodlí a luxus, jaké si lze představit.

Foto: Profimedia.cz

Bill Gates v minulých dnech koupil nové sídlo v Kalifornii. Utratil za ně v přepočtu přes miliardu korun.

Článek

Zakladatel společnosti Microsoft Bill Gates s manželkou Melindou koupili nové sídlo na samém pobřeží Tichého oceánu v městečku Del Mar, které je jen 20 km od San Diega. Jeho dosavadní majitelkou byla Madeleine Pickensová, exmanželka ropného a finančního magnáta T. Boone Pickense.

Zprávu o prodeji poprvé přinesl web deníku Wall Street Journal. Ten také hned dodává, že s prodejní cenou sídla 43 milionů dolarů (tedy 1 072 000 000 korun) se obchod stal za dlouhou dobu největším v daném místě, pokud jde o reality.

Sídlo, jak je patrné ze vzdušného záběru, má několik budov, jedna je dokonce od hlavního komplexu oddělena ulicí. Hlavní budova má plochu 540 m² a je v ní šest ložnic a čtyři koupelny. Pro hosty jsou pak vyčleněny hned dva samostatné domy.

K vybavení sídla patří mozaikou vykládaný bazén, vířivka pro deset lidí a další léčebná zařízení, tenisový kurt a soukromé kino. Komplex byl vybudován v roce 1999 podle návrhu architekta Kena Ronchettiho, uvádí web časopisu Variety s upřesněním, že obdélníkový pozemek sídla sousedí bezprostředně s oceánem téměř 40 metrů dlouhou stranou.

Foto: Profimedia.cz

V interiéru jsou přiznané trámy i celé části krovu.

Foto: Profimedia.cz

Žlutým rámečkem jsou označené budovy náležející k rezidenci. Ve skutečnosti k ní patří i přilehlý tenisový kurt.

Interiér sídla je zařízen jen nejkvalitnějšími materiály, které spolu hezky a vkusně ladí, návštěvník se může kochat prvky z mahagonového dřeva i z Evropy dovezenými mramorovými podlahami. Jinde je zvolena osvědčená dvojice dub a leštěný pískovec.

Redaktoři Variety poněkud jedovatě poznamenávají, že manželé Gatesovi potřebují nový dům asi jako ryba bicykl, a vypočítávají všechny jejich ranče a další nemovitosti. Zároveň pak upřesňují, že sídlo na pobřeží Tichého oceánu není míněno jako místo, kam by se nyní stěhovali, neboť jejich základnou je rezidence v Medině ve státě Washington.

Nejbohatší muž současnosti si koupil nejdražší sídlo v Los Angeles

Jak bydlí VIP

V domě je rozvedeno sálavé podlahové vytápění, celý objekt je samozřejmě řízen systémem inteligentního ovládání domácnosti. Ten zaručuje bezchybný chod nejenom osvětlení a stínění, vytápění a vůbec kontroly vnitřního klimatu v domě, ale především automatického bezpečnostního systému.

Anketa

Líbilo by se vám mít dům přímo na břehu oceánu?
Ano, moc!
63,7 %
Asi by to nebylo špatné.
10,8 %
Nevím, asi je mi to jedno.
4,4 %
Raději ne.
5,3 %
Kdepak. Mám rád/a úplně jiné prostředí.
15,8 %
Celkem hlasovalo 15091 čtenářů.

Kdo je Bill Gates

Wiliam Henry Gates III, který je pro širokou veřejnost známý jako Bill Gates, se narodil roku 1955 v Seattlu. Je jedním ze spoluzakladatelů společnosti Microsoft, kterou až do poloviny roku 2008 sám vedl.

Po odchodu z čela Microsoftu založil Gates dobročinnou nadaci, která se snaží bojovat s chudobou a nemocemi. V současné době je podle magazínu Forbes bývalý šéf Microsoftu jedním z nejbohatších lidí na celém světě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám