Hlavní obsah

Basketbalista LeBron James si koupil sídlo, jehož pýchou je ohniště v nekonečném bazénu

Novinky, Jana Nesvadbová

Ani elegantní interiér, ani nádherný výhled na celé americké Los Angeles. To, co dělá nejnovější dům americké basketbalové legendy LeBrona Jamese výjimečným, je nekonečný bazén ve tvaru vlnovky, do nějž je zasazeno kruhové posezení s ohništěm. Slovo romantika jen chabě vystihuje dojem, jakým tato kombinace ohně a vody působí.

Foto: Profimedia.cz

Americký basketbalista LeBron James koupil toto elegantní sídlo v Los Angeles.

Článek

Mnoha lidmi je považován za nejlepšího hráče NBA, LeBronu Jamesovi z týmu Los Angeles Lakers se také přezdívá King James, Král James. Jak trefně poznamenávají redaktoři z britského deníku The Sun, Král James si pořídil sídlo v Hollywood Hills, z nějž bude mít nádherný výhled na celé své losangeleské království. Stálo v přepočtu 1,234 miliardy korun.

Elegantní dvoupodlažní vila je celá i s bazénem usazená na mohutné desce ve tvaru klavírního křídla, jíž ve svažitém terénu podpírají mohutné betonové piloty.

Interiér domu je uspořádán jednoduchým a srozumitelným způsobem. Přízemí zabírají denní obytné místnosti, do nichž jsou zasazeny jídelní stoly pro společné hodování sportovcovy rodiny.

Horní podlaží zabírají především soukromé pokoje, z nichž lze vycházet na terasu lemující dům po obvodu jako ochoz. Odtud se také vychází na střechu nad hlavním obývacím pokojem, která slouží jako další pohodlná část zahrady s výhledem a posezením a lehátky k opalování.

Vila na Riviéře, která patřila Seanovi Connerymu, je na prodej

Jak bydlí VIP

Z hlavního obývacího pokoje se vychází na pěstěný trávník, jenž volně přechází ve vodní hladinu nekonečného bazénu. Ten má tvar vlnovky a už sám o sobě, díky výhledu na město a na horizontu vzadu za ním i oceán, vypadá neskutečně pěkně.

Foto: Profimedia.cz

Z posezení uprostřed bazénu se nabízí úchvatný výhled na Los Angeles.

Tím, co jej ale činí zcela výjimečným, je kruhové posezení s ohništěm uprostřed, jež je do něj zasazeno jako oko.

Zbývá si jen představovat, jak se za večerů rozzáří červenavou barvou, když se po polstrovaných sedačkách okolo rodina rozesadí ke společnému povídání a odpočinku po náročném dni.

Anketa

Líbilo by se vám ohniště zasazené do bazénu?
Ano, velice!
74,5 %
Docela ano.
5,3 %
Nevím, je mi to jedno.
5,5 %
Moc ne.
4,5 %
Ne. Ani trochu.
10,2 %
Celkem hlasovalo 14779 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám