Hlavní obsah

S modrobílým hausbótem je spojen jeden z nejslavnějších herců současnosti

Novinky, Jana Nesvadbová

V přístavišti Barnhill Marina v kalifornské Almedě kotví mezi více než čtyřicítkou dalších nenápadný, přesto však výjimečný hausbót. Čtyři roky svého dospívání v něm totiž strávil americký herec Tom Hanks.

Foto: Profimedia.cz

Hausbót se na první pohled příliš neliší od všech ostatních v loděnici.

Článek

„Je to pravda. Bydleli jsme tam od 73. do 76. Amos, Frances a já. Hanx.” Potvrdil pravdivost článků zmiňujících prodej hausbótu svým nezaměnitelným přímočarým způsobem na sociálních sítích herec, který proslul mnoha rolemi, nejvíce patrně jako doktor Robert Langdon v sérii filmů natočených podle knih Dana Browna. Fanouškové, pro něž není neznámý rok Hanksova narození (1956), si tak mohli rychle spočítat, že na hausbótu žil se svým otcem a jeho druhou manželkou od 17 do 20 let.

Foto: Profimedia.cz

Majitelé nechali rekonstruovat celý exteriér plovoucího příbytku a také jeho vanu.

Mezi ostatními hausbóty vyniká jeho někdejší domov jen mírně. Kromě bíle natřených stěn a očividně nové, šedé střechy má hrany a verandu připomínající kapitánský můstek natřené jasně modrou barvou. Stejně tak jsou orámovaná hranatá okna.

Foto: Profimedia.cz

Americký herec Tom Hanks

Foto: Profimedia.cz

Horní veranda připomíná kapitánský můstek lodi.

Zevnějšek hausbótu vůbec dýchá novotou a není divu. Jeho majitelé, než jej nabídli k prodeji, totiž právě veškerý exteriér a hlavně vanu, na níž obydlí pluje, zrekonstruovali.

Foto: Profimedia.cz

I v kuchyni je na první pohled zřejmé, že interiér si nový majitel bude muset už zařídit sám, podle svých představ.

Foto: Profimedia.cz

Realitní makléři jsou zaražení faktem, že o hausbót navzdory jeho bývalému slavnému obyvateli není žádný velký zájem.

Horší je to ovšem s interiérem. Jak napovídají fotografie, interiér majitelé ponechali zjevně netknutý, takže zůstává už nějakých 45 let beze změny. Na podlahách, ale i na dřevěném obložení jsou sem tam patrné šrámy či odření, na kobercích - navzdory tomu, že jsou obě ložnice i obývací pokoj zcela prázdné - lze na některých místech celkem přesně vysledovat, kde stál jaký kus nábytku.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní společenský prostor je v horním podlaží hausbótu, ložnice jsou v přízemí.

„Interiér potřebuje kompletní proměnu. S takovouhle absencí jakýchkoli modernizací nelze nasazovat příliš vysokou cenu,” odhaduje Jordan Barkin ze společnosti Harry Norman Realtors pro server realtor.com.

Foto: Profimedia.cz

Na některých místech je na koberci stále dobře patrné, kde stál jaký kus nábytku.

Foto: Profimedia.cz

Hausbót disponuje dvěma ložnicemi.

O tu se ale majitelé očividně ani nesnaží. Naopak, dvoupodlažní hausbót s obytnou plochou 107 m² patří v přístavišti sice k těm větším, ale jeho cena není v porovnání s ostatními nijak nadsazená. Na trhu je v nabídce za 600 tisíc dolarů, tedy necelých 13,5 miliónu korun. Ostatní hausbóty s podobnou velikostí se podle realitní makléřky Angely McIntyrové ze společnosti Alain Pinel Realtors, jež má prodej bývalého obydlí rodiny Hanksových na starosti, nabízejí za podobné částky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám