Hlavní obsah

Sídlo oscarového herce zaujme svou střídmostí a španělským stylem

Novinky, Jana Nesvadbová

Slavný americký oscarový herec Robert Duvall, jehož diváci znají nejlépe ze snímku Kmotr, kde zazářil po boku Marlona Branda, prodal své romantické sídlo v Západním Hollywoodu v USA. Za nemovitost, kterou vlastnil deset let, obdržel v přepočtu 35 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Americký oscarový herec Robert Duvall prodal jeden ze svých domů.

Článek

Bělostný dům ukrytý před okolím za zelenou hradbou živého plotu prorůstajícího laťkový dřevěný je postaven ve španělském stylu. Pravoúhlé linie oken se střídají se vstupními otvory zakončenými jemným obloukem. Střechu pokrývá prejzová krytina. Dvorek je dlážděn terakotovou dlažbou.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo je před ruchem ulice chráněno zeleným plotem.

Foto: Profimedia.cz

Návštěvníkovi je hned při vstupu na přední dvorek zřejmé, že dům je postaven ve španělském stylu.

Nemovitost patří svou velikostí (98 m2) spíš k menším, nelze jí ovšem rozhodně upřít romantičnost, a především velice uvolňující atmosféru. Té hodně napomáhá centrální nádvoří, jež dům s půdorysem do pravého úhlu ze dvou stran svírá.

Soukromí zajišťuje zelená hradba vysokého živého plotu. Právě velké množství zeleně je rysem, který návštěvníka upoutá jako jeden z prvních.

Foto: Profimedia.cz

Interiér přízemního domu je provázán s jeho nádvořím díky velkým francouzským dveřím.

Dům byl postaven v roce 1924 na jedné z nejžádanějších ulic čtvrti Norma Triangle. Byl však rekonstruován a modernizován, takže jeho dispozice odpovídá současnému trendu.

Většina interiéru je otevřena a propojena, nádvoří je provázané s interiérem díky velkému francouzskému oknu sahajícímu od země ke stropu. Vysoké stropy dodávají pocity vzdušnosti a společně s velkými okny umožňují světlu volně proudit domovem.

Foto: Profimedia.cz

Vysoké stropy a bílá výmalba podporují pocit vzdušnosti interiéru, který byl modernizován. Svědčí o tom mj. detaily, jako jsou bodová světla zasazená do stropu.

Foto: Profimedia.cz

Na jídelní zónu navazuje kuchyň uspořžádaná do písmene U.

Původní dispozice domu byla modernizovaná během jeho kompletní rekonstrukce. V současné době má dům kromě hlavní společenské místnosti a kuchyně ještě dvojici ložnic, které doplňují tři koupelny.

Z hlavní ložnice se vystupuje velkým francouzským oknem na nádvoří. Přes ně se pak přichází do samostatného domku, který slouží jako třetí ložnice, vyhrazená pro hosty.

Foto: Profimedia.cz

V domě jsou dvě ložnice a tři koupelny.

Foto: Profimedia.cz

V součansé době plně rekonstruovaný dům byl postaven v roce 1924.

Nenápadný, ale příjemný dům nebyl ovšem hercovým hlavním sídlem, trvale totiž obývá svou farmu ve Virginii. Sídlo v Hollywoodu vlastnil deset let a pořizoval je především k investičním účelům.

Foto: Profimedia.cz

Dům herec nevyužíval jako své sídlo, sloužil spíše k investičním účelům, patřil mu deset let.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám