Hlavní obsah

Luxusní miamské sídlo módního návrháře Gianniho Versace je na prodej

Novinky, Bohumila Kunertová

Italský rodák a světoznámý módní návrhář Gianni Versace se nezapomenutelně zapsal do světa módy. Jeho dům v Miami, na jehož schodišti život módního guru předčasně ukončil vrah, je nyní na prodej.

Foto: Profimedia.cz

Rozlehlá vila na Miami Beach hledá nového majitele, stačí k tomu mít 2,5 miliardy korun.

Článek

Prodejní cena za luxusní vilu v prestižní oblasti Miami Beach není rozhodně nízká. Realitní společnosti ji nabízejí za 125 miliónů dolarů (přes 2,5 miliardy - přesněji 2 537 500 000 korun). Gianni Versace si koupil vilu v roce 1992 za cenu 2,9 miliónu dolarů (58,9 miliónu korun).

Do její následné rekonstrukce, která zahrnovala například zlatou kachlovou kuchyň, bazén osázený mozaikou a zlatem, nebo vybudování Versaceho mozaikového loga na nádvoří domu, investoval dalších 33 miliónů dolarů (dnes cca 670 miliónů korun).

Foto: Profimedia.cz

Luxus na vás bude dýchat na každém kroku.

Foto: Profimedia.cz

Za nemalou sumu získá nový majitel vskutku nepředstavitelný luxus.

Poté, co byl v roce 1997 slavný návrhář na schodech před domem zastřelen, byl dán dům s 10 ložnicemi a 11 koupelnami k prodeji; v roce 2000 ho koupil miliardář v oboru telekomunikací Peter Loftin. Ten přeměnil dům v hotel, kde ubytování na jednu noc stálo 2500 dolarů (50 750 korun).

Foto: Profimedia.cz

Vstup do vily, která byla po smrti Gianniho Versace přebudována na hotel.

Foto: Profimedia.cz

Každá ložnice má svůj osobitý styl.

Foto: Profimedia.cz

Ve vile je celkem deset ložnic.

V roce 2009 byl ale hotel uzavřen kvůli zatčení jednoho z Loftinových investorů. Později prošla vila rukama restauratéra Bartona G Weisse a byla znovu otevřena.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Do rekonstrukce vily podle svých představ investoval Versace přes 600 miliónů korun.

Nyní miliardář Loftin poskytl vilu opět k prodeji za již zmíněnou cenu 125 miliónů dolarů. "Tato vila představuje kultovní oázu pro bohaté a slavné, která je umístěna v centru South Beach. Jde o kus umění, nesmazatelný kus historie," uvedl ve svém prohlášení Loftin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám