Hlavní obsah

Kate Mossová si koupila sídlo slavných spisovatelů za 230 miliónů

Novinky, Bohumila Kunertová

Britskou modelku Kate Mossovou si více lidí spojuje spíše s jejími výstupy na veřejnosti, než účastí na prestižních přehlídkách. Ať je to jak chce, nedávno se opět zviditelnila, a to v opravdu dobrém světle, kdy se o ní mluvilo i v literárních kruzích. Pořídila si totiž honosný dům, v kterém dříve bydlely i známé britské literární osobnosti.

Foto: Profimedia.cz

Nový dům Kate Mossové na adrese Highgate Hill v Londýně

Článek

Luxusní dům na prestižní adrese Highgate Hill, který je rovněž jedním z nejvýše položených domů v Londýně, byl postaven někdy kolem roku 1668. Modelka za něj zaplatila v přepočtu zhruba 230 miliónů korun (cca 13 miliónů dolarů).

Foto: Profimedia.cz

Kate Mossová

Foto: Profimedia.cz

Základními prvky jsou jemné odstíny barev a dřevěné podlahy.

Rezidence nabízí sedm ložnic, sedm krbů, čtyři koupelny, přijímací salon, dvě velké kuchyně, vinný sklep nebo soukromý byt pro personál. K domu neodmyslitelně patří i rozlehlá zahrada a dostatek parkovacích míst pro majitele a návštěvy.

Foto: Profimedia.cz

Dům prošel celkovou modernizací, při které získaly veškeré pokoje kromě nutných úprav i nové obložení.

Foto: Profimedia.cz

Ve všech místnostech je nepostradatelnou součástí i krb, který dům zútulňuje.

Dům poskytuje nové majitelce velice komfortní bydlení na celkové obytné ploše 625 metrů čtverečných. Interiér domu prošel před nedávnem modernizací, veškeré místnosti mají nové obložení, za zmínku stojí i zajímavě řešené schodiště. Část pokojů nabízí výhled do přilehlé zahrady, ostatní mají výhledy na přilehlý park Hampstead Heat a okolí.

Foto: Profimedia.cz

Mezi dřívější obyvatele tohoto známého sídla patřil například legendární romantický básník Samuel Taylor Coleridge, který dům obýval zhruba devatenáct let (až do své smrti v roce 1834) a mezi jehož časté návštěvy patřili i další britští velikáni té doby, jako například romantický básník William Wordsworth, skotský pastor a teolog Edward Irving, literární sourozenci Charles a Mary Lambovi nebo esejista William Hazlitt. Mezi pozdější obyvatele patřil i známý romanopisec a dramatik John Boynton Priestley.

Foto: Profimedia.cz

Pamětní deska připomínající slavného dřívějšího obyvatele tohoto neméně slavného domu.

Foto: Profimedia.cz

Útulná zahrada nabízí řadu míst k relaxaci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám