Hlavní obsah

Luxusní rezidence herce Nicolase Cage je na prodej, zájemci se nehrnou

Novinky, Bohumila Kunertová

O finanční situaci amerického herce Nicolase Cage se mnohá světová média zajímají již pár měsíců. Kvůli dluhu ve výši desítek miliónů dolarů již dříve Cage prodal jedno ze svých sídel v Las Vegas. Nyní nabízí v aukci honosnou rezidenci v Bel Air. Sídlo se ale zatím nepodařilo prodat ani za nejnižší možnou vyvolávací cenu ve výši 10,4 miliónu dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Příjezdovou cestu do luxusní vily zdobí fontána.

Článek

Honosné sídlo v Bel Air se nepodařilo prodat za zhruba deset miliónů dolarů ani poté, kdy byla dramaticky snížena cena z původní požadované sumy 35 miliónů dolarů. Nemovitost je prý ale zatížena půjčkami ve výši dalších 18 miliónů dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Cage koupil rezidenci o rozloze téměř 1100 metrů čtverečních v roce 1998 od zpěváka Toma Jonese za 6,5 miliónu dolarů, vilu dříve vlastnil například i zpěvák a herec Dean Martin.

Luxusní sídlo je vybaveno sedmi ložnicemi, devíti koupelnami, dále je v nabídce příjezdový dvůr s fontánou, velké vstupní foyer, vlastní domácí divadlo s velkou projekcí, vinný sklípek, herna, bazén s olympijskými parametry, venkovní kuchyň, prostorné zahrady, kadeřnický salon a nechybí ani dům pro hosty se dvěma ložnicemi a dvěma koupelnami.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Nepovedený finanční poradce

Ze svých dluhů ve výši desítek miliónů dolarů viní Cage bývalého finančního poradce Samuela J. Levina, jenž měl od roku 2001 spravovat jeho finance a investice. Svou práci prý však vykonával nesprávně a dostal ho do ohromných dluhů. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Levin naopak tvrdí, že si za ně může Cage sám. Podle poradce pouze v roce 2007 Cage nakoupil nemovitosti za 33 miliónů dolarů (asi 560 miliónů korun), 22 automobilů a téměř 50 cenných šperků a uměleckých děl. Ve svých rezidencích prý také pořádal velkolepé večírky. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Herec, jehož pravé jméno zní Nicholas Coppola, působí pod pseudonymem, aby ho lidé stále nespojovali s jeho slavným strýcem, režisérem Francisem Fordem Coppolou. Cage má dva syny. Matkou prvního z nich, Westona, je herečka Christina Fultonová. Druhého syna, jemuž dal nadšený fanoušek komiksů Cage jméno Kal-el (rodné jméno Supermana), mu porodila v říjnu 2005 jeho současná manželka Alice.

Foto: Profimedia.cz

Za zhruba 25 let herecké kariéry Cage natočil téměř šedesátku filmů, mezi nimi Leaving Las Vegas (Opustit Las Vegas, 1995), za který získal Oscara za výkon v hlavní roli, nebo snímek Zběsilost v srdci (1990), který byl oceněn Zlatou palmu v Cannes. Hrál i akčního hrdinu třeba ve filmech Tváří v tvář (1997) nebo Con Air (1997).

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související články

Nicolas Cage musí k soudu kvůli dluhům

Herec Nicolas Cage nedávno pochoval svého otce Augusta a už se musí vyrovnávat s další nepříjemnou situací. Musí se dostavit k soudu kvůli sporu se svým...

Výběr článků

Načítám