Hlavní obsah

V luxusním apartmá si můžete auto zaparkovat přímo v obývacím pokoji

Novinky, Bohumila Kunertová

Že moderní bytové komplexy nabízejí pro své movité majitele ledajakou službu navíc, na tom už není nic zvláštního. Jedno je ale stále spojuje s "obyčejnými" komplexy. Své čtyřkolové miláčky si musí majitelé stále parkovat v lepším případě v garáži, v horším přímo na ulici vedle "obyčejných" vozů. To už ale neplatí v Singapuru. Tam si totiž můžete svého "mazlíka" zaparkovat přímo u sebe doma.

BEZ KOMENTÁŘE: Garáž přímo v pokoji

 
Článek

Čím movitější člověk je, tím víc má možností koupit si nějaké luxusní auto. Kam ale s ním? Nejlepší by bylo, mít ho někde na očích, aby bylo stále pod dohledem. Ano, ostraha v moderních hlídaných garážích sice auta také pohlídá, ale to pořád není to samé, jako když má vozidlo na očích sám majitel.

Architekti, kteří navrhovali luxusní bytový komplex Hamilton Parks v Singapuru, proto přišli s velmi netradičním řešením. Majitel, který si může dovolit koupit byt v tomto rezortu, ceny se pohybují mezi šesti až patnácti milióny liber (187 - 467 milióny korun), má automaticky možnost "zaparkovat" si své auto přímo u sebe doma. A nejen jedno. Do "standardních" apartmánů se vejdou dvě auta, do dražších dokonce čtyři. Majitel se tak může ve dne v noci kochat svou sbírkou.

Princip je založen na jednoduchém výtahu, který podle návrhářů zvládnou ovládat opravdu všichni. Majitel jednoduše zajede se svým vozem na vyznačené místo, vystoupí a přiloží prst na bezpečnostní biometrický senzor. Systém pak podle identifikace dopraví vůz do určeného bytu, uvedl server Recombu.

"Bohatí lidé jsou na poskytované služby velice nároční. Hledají něco specifického a ojedinělého, co druzí nemají," vysvětluje využití netradiční novinky Leny Suparman, výkonný ředitel společnosti, která luxusní rezort postavila.

I přes velmi zajímavou nabídku má ale takové "domácí parkování" jednu menší vadu na kráse. Rozhodne-li se najednou několik majitelů bytů (z celkových 56) "provětrat" svého miláčka, budou si muset chvíli počkat, než na ně přijde řada.

Reklama

Výběr článků

Načítám