Hlavní obsah

V Brně začíná veletrh bydlení Mobitex

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Ode středy do 22. března čekají na návštěvníky na brněnském výstavišti Mezinárodní veletrh bydlení Mobitex, který doprovodí již pošesté veletrh zaměřený na děti a jejich rodiče ProDítě a zájmový veletrh Rybaření.

Článek

Veletrhy zaplní pět pavilónů brněnského výstaviště a představí se na nich téměř 400 firem ze 12 zemí světa. Novinkou je například Projekt Architekt, v němž bude 14 interiérových architektů poskytovat návštěvníkům zdarma konzultace v oblasti bydlení. „Navrhnou jim třeba vybavení bytu nebo projednají rekonstrukci rodinného domu,“ uvedl ředitel veletrhu Miloň Mlčák.

Ve čtvrtek odpoledne bude také vyhlášena nová cena nábytek roku 2009.

Zajímaví hosté na Designstory

Přehlídka nazvaná DESIGNSTORY 09 je jednou z hlavních doprovodných akcí Mobitexu, školy, studenti a mladí designéři zde mohou prezentovat své práce. Každoročně je součástí Designstory expozice zahraničního hosta veletrhu. Letos bude čestným českým hostem úspěšný sklářský výtvarník a designér Rony Plesl a zahraničním hostem německý designer Werner Aisslinger.

Rony Plesl patří v současné době k nejúspěšnějším a nejzaměstnanějším českým designérům: ve svém studiu se zabývá volnou tvorbou a návrhy pro malosériovou výrobu, spolupracuje s řadou skláren a významných výrobců skla v České republice i v zahraničí a od loňského roku vede také atelier Sklo na pražské Vysoké škole uměleckoprůmyslové. 

Designér tvoří sklenice pro známé značky.

FOTO: ronyplesl.com, 

Získal mimo jiné prestižní německou cenu Red Dot Design Award za sklenici Cleveland navrženou pro Sahm, a mezi jeho další úspěchy patří zařazení jeho vázy Quadra Pura mezi sto nejlepších designérských návrhů 20. století.

Vázy Quadra pura

FOTO: ronyplesl.com

Zahraničním hostem je německý designér Werner Aisslinger, který je především vizionář a jeho studio je spíše vývojovou buňkou než ateliérem designu. Jeho experimenty s „pleteným nábytkem“ organických tvarů nebo nábytek z polyuretanového gelu patří k mimořádným designérským počinům současnosti. Netypickým řešením se vyznačuje také kancelářský nábytek Level34 navržený pro společnost Vitra.

Trojice veletrhů v Brně

Mobitex - veletrh bydlení

ProDítě - doplněn dětským koutkem s hlídáním zdarma, zkouškami kočárků a sedaček, vystoupeními, autogramiádami a pro děti trampolínami, kolotoči a ukázkou velké narozeninové party.

Rybaření - jedna z největších oborových prezentací v Evropě , na které se představí 92 vystavujících firem ze 4 zemí (ČR, SR, Polsko, Velká Británie).

Všude na vás čeká bohatýá doprovodný program

Reklama

Výběr článků

Načítám