Hlavní obsah

Při zařizování půdní vestavby majitelé využili různé designové styly

Interiér v půdní vestavbě, který jsme navštívili, je přehlídkou různých stylů i barevného ladění. Výrazným prvkem je například nástěnné designové svítidlo, které je tvořeno pěti různobarevnými lampičkami, jež šíří příjemné a neoslňující světlo, zasazenými do svislého pochromovaného rámu. Stínidla pak výborně ladí s různými styly a barvami použitými v interiéru obývacího pokoje.

Foto: Bertoluccidesign a časopis PANEL PLUS (9x)

TV stolek byl záměrně vybrán ne zcela ve standardním provedení v okouzlujícím nýtovaném vzhledu a výsledkem je reprezentativní kus nábytku.

Článek

Další z výrazných prvků v tomto osobitém interiéru, který můžeme obdivovat, je jistě tapeta na stěně za televizí a obrazy s odkazem na Andyho Warhola.

Foto: Bertoluccidesign a časopis PANEL PLUS

Obývací pokoj ve stylu Andyho Warhola

TV stolek v obývacím pokoji byl záměrně vybrán v ne zcela standardním provedení v okouzlujícím nýtovaném vzhledu, výsledkem je reprezentativní kus nábytku.

Foto: Bertoluccidesign a časopis PANEL PLUS

Dekor tapety do obýváku byl vybrán s motivem modrých cihel. Na stěnu nad sedací soupravu byl umístěn set obrazů z kolekce „pop ikony“. Barvy a provedení obrazů vycházejí ze stylu a odkazu na umělce Andyho Warhola.

Foto: Bertoluccidesign a časopis PANEL PLUS

Sedák ve tvaru krychle

Sedák ve tvaru krychle u konferenčního stolku je potažen džínovinou a doplněn o stylovou kapsu na noviny či mobil. Dotváří tak jednotný moderní a originální styl doplňků navrženého interiéru.

Foto: Bertoluccidesign a časopis PANEL PLUS

„Džíny jsou klasikou, která zřejmě nikdy nevyjde z módy, tak proč by nemohly být zakomponovány také do interiéru? Ve stejném designu je i patchworkový koberec sešitý z různých typů džínoviny, vytvářející tak jedinečný kus. Z džínoviny jsou také ušity polštářky na barevně neutrální šedé sedací soupravě," konstatuje Ing. arch. Jan Počepický.

Dřevěný minibar v koloniálním stylu pak působí jako malý nenápadný nábytek.

Originální kouzlo mu ovšem dává provedení v kombinaci dřeva a kůže.

Stolky připomínající tkanou pavučinu

Set odkládacích stolků s příznačným názvem Spidernet, což znamená pavoučí síť, opravdu připomíná tkanou pavučinu. Díky perforovanému hliníku se stolky lesknou a při dopadu světla vytvářejí nádherné stínové efekty.

Stolky lze složit pod sebe, čímž se ušetří místo, když je zrovna nebudete potřebovat. I v tomto případě platí, že v jednoduchosti se skrývá krása.

Kuchyně ve tvaru L

Kuchyňská linka je navržena ve tvaru L. Je rozdělena na několik zón podle druhu činnosti. Zároveň vychází z „pracovního trojúhelníku kuchyně“, který vzájemně spojuje tři pracoviště hlavní činnosti (zóna skladování, zóna umývání a vaření, doplněno o zónu odkládání a pracovní).

Foto: Bertoluccidesign a časopis PANEL PLUS

Materiál skříněk byl vybrán v kombinaci světlého dřevodekoru a bílého laku.

Koupelna s velkorysým sprchovým koutem

„Vzhledem k velikosti bytu a přání majitelů bylo možné spojit toaletu s koupelnou. Koupelna je navržena s velkorysým sprchovým koutem odděleným skleněnými posuvnými dveřmi v celé šířce místnosti. Skladba podlahy umožňuje použití odtokového žlábku bez nutnosti sprchové vaničky," poznamenává architekt.

Foto: Bertoluccidesign a časopis PANEL PLUS
Foto: Bertoluccidesign a časopis PANEL PLUS

Zpestření interiéru

Milým zpestřením interiéru je nástěnné svítidlo, vytvořené z pěti různobarevných lampiček, šířící příjemné a neoslňující světlo.

Jednoduchý a čistý design

„Jídelní stůl je výsledkem designu inspirovaného hrou Mikado. Jednoduchý a čistý design nerezových nohou a skleněné kruhové desky neomezoval při výběru židlí, které jsou dalším kusem nábytku v tomto návrhu, který zaručeně upoutá pozornost. Jedná se o klasické židle umělecky zmodernizované k jídelnímu stolu.

Foto: Bertoluccidesign a časopis PANEL PLUS

Sedák a opěrky židlí byly nakombinovány v povrchové úpravě modré džínoviny a kozí kůže v odstínu koňak s výrazným prošíváním. Ke stolu bylo sladěno i závěsné svítidlo z chromované oceli, jehož design se inspiroval stejnou hrou. Ultramoderní provedení zaujme minimalismem, ale také vysokou funkčností," vysvětluje architekt.

Prostor se propojil a opticky zvětšil

Skříňka pod umyvadlo v koupelně má funkci nejen praktickou, ale zároveň prostor příjemně zútulní. Byla navržena v tmavém dřevodekoru, s jednou praktickou zásuvkou, kam se poskládají i nezbytné objemnější a vyšší věci. Zrcadlo zaujímá celou plochu nad umyvadlem v celé šíři niky.

Umyvadlová a stejně tak i sprchová baterie je podomítková, čímž je podtržen celkový minimalistický styl, v kterém je koupelna laděna. Obklady jsou navrženy s povrchem imitujícím beton s bílým a šedivým nádechem v kombinaci s dlažbou imitující dřevěnou podlahu. Obklady přecházejí až na zadní stěnu sprchového koutu, čím se prostor propojil a opticky zvětšil.

Ing. arch. Jan Počepický (*1985)
Vystudoval architekturu a stavitelství na ČVUT v Praze. Od roku 2013 navrhuje a tvoří bytové a komerční interiéry pod vlastním jménem. Autor interiéru je členem sdružení Czech Deco Team, které má za cíl osvětu v české společnosti ve vztahu k využívání architektů jako specialistů pro tvorbu kvalitního životního prostředí.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám