Hlavní obsah

New York: Garáže přímo v mrakodrapu

NEW YORK

Pokud si myslíte, že parkování auta vedle střešního bytu v mrakodrapu patří do říše science-fiction, pak se mýlíte. Jedny z nejdražších garáží na světě, které se vyznačují tím, že příléhají k obytným prostorám mrakodrapu najdete na newyorském Manhattanu.

Článek

Luxusní je i cena, která se pohybuje kolem 13 miliónů korun za jednu jednotku. Je to také poprvé v dějinách Spojených států, co newyorská projektantská firma dostala povolení k výstavbě garáží nad prvním poschodím obytné budovy.

Už léta sice přepravují nákladní výtahy náklaďáky v obchodních budovách nahoru a dolů, ale bezpečnostní důvody doposud bránily tomu, aby se totéž dělo v obytných budovách.

V mrakodrapu 200 Eleventh Avenue, z kterého je krásný výhled na řeku Hudson bude 14 ze 16 apartmá vybavino vlastní garáží. Ty budou ukryty uprostřed každého poschodí. Obyvatelé mrakodrapu vjedou s vozem v přízemí do výtahu, který je dopraví do jejich patra.

Za tento komfort si ale budoucí nájemníci slušně zaplatí, cena apartmánu je od 28 miliónů korun výše. Byty nejsou žádné krcálky, nejmenší měří 120 metrů čtverečních, ve většině z nich jsou tři koupelny.

O reality na Manhattanu je v poslední době velký zájem, jde o atraktivní lokalitu. Dalším projektem s luxusními byty je například přestavba slavného hotelu Plaza, jejíž první etapa již byla ukončena.

Reklama

Související články

Stoletá legenda - newyorský hotel Plaza

Slavný newyorský hotel Plaza oslavil v úterý sté narozeniny. Na oslavách nechyběl ohňostroj a dort vážící úctyhodnou tunu. Na začátku dvacátého století patřila...

Manhattanské nemovitosti získávají na ceně

I když ve Spojených státech trvá krize na realitním trhu, ceny nemovitostí na newyorském Manhattanu jsou rekordní. Průměrná cena nemovistosti tam činí 1, 73...

Výběr článků

Načítám