Hlavní obsah

Netradiční hodiny do každé rodiny

Právo, Gisela Růžičková

Hodiny jsou nejen synonymem spolehlivosti a dlouhé životnosti, ale dnes i moderního designu. Snad proto máme možnost vybírat z široké škály modelů a nalézt vhodné řešení pro náš interiér.

Foto: archiv DoKuchyně.cz, Naoko, INSIDE- Interiér, Mandarinka a Ikea, Právo

Článek

Nejvíce žádané jsou kulaté kuchyňské hodiny v plastovém provedení až po elegantní čtvercové hodiny s plechovým rámem, lakovaným v libovolném barevném odstínu. V obývacím pokoji je oblíbené sklo a tradiční dřevo ve všech odstínech a druzích. Číselníky jsou analogové nebo digitální.

.: Nástěnné hodiny SUMMER MEADOW na tužkovou baterii s motivem motýlků z plastu, průměr 45cm (DoKuchyně.cz, 1010 Kč).foto: Právo/archiv DoKuchyně.cz, Naoko, INSIDE- Interiér, Mandarinka a Ikea

Nadčasové i moderní

O funkci hodin se starají quartzové strojky na baterii, rádiem řízené strojky nebo strojky napájené ze sítě. Honosnější dřevěné pendlovky jsou vybavené mechanickými strojky s půlovým nebo čtvrťovým bitím či s melodií Westminster.

Do stylového interiéru upřednostníme exkluzivní stojací či nástěnné dřevěné hodiny vyznačující se bezvadným zpracováním dřeva a přesným chodem. Zatímco vzhled mechanických hodin je nadčasový v klasickém provedení pouzdra, bateriové hodiny jsou moderní.

.: Kuchyňská váha s hodinami na zadní straně korpusu. Velikost: 25x17x11 cm, miska 25,5x5 cm (NAOKO, 4200 Kč).foto: Právo/archiv DoKuchyně.cz, Naoko, INSIDE- Interiér, Mandarinka a Ikea

Oblíbené je dřevo kombinované s kovem a sklem. Žádané jsou hodiny řízené rádiovým signálem, také digitální nástěnné hodiny s přes ným časem, datem či vnitřní a venkovní teplotou.

Na hodiny se vztahuje dvouletá záruční lhůta, a pokud je koupíme v solidním obchodě, máme postaráno i o dobrý servis.

Pokud máte doma netradiční a zajímavé hodiny, podělte se o ně s ostatními čtenáři. Z poslaných vybereme ty nejlepší a příští týden vám je představíme. Fotografie můžete posílat na e-mail: bydleni@novinky.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám