Hlavní obsah

Místo tržiště vznikne v Dejvicích nová multifunkční budova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na místě bývalého tržiště na Vítězném náměstí v Praze 6 vznikne nová víceúčelová budova. Budova by měla nabídnout zhruba 11 000 metrů čtverečních kancelářských ploch a 3 000 metrů čtverečních plochy pro obchody a služby. Náklady se odhadují na miliardu korun. V podzemních garážích by mohlo být 300 až 350 parkovacích stání.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Bývalé tržiště na Praze 6 u Vítězného náměstí

Článek

Výstavbu budovy zajistí firma, kterou založí radnice s finanční skupinou PPF. Smlouvy o společném podniku dnes schválili zastupitelé šesté městské části.

Pozemek na Vítězném náměstí je jednou z posledních lukrativních parcel, kterou radnice Prahy 6 vlastní. Pozemek neprodá, poskytne jej do pronájmu na 40 let. V době výstavby bude nájemné osm miliónů korun za rok, pak se zvýší o milión.

Společná akciová společnost, v níž bude mít Praha 6 podíl 45 a PPF 55 procent, zajistí výstavbu a následný provoz nové budovy. Firma PPF bude mít většinu členů v představenstvu, radnice v dozorčí radě.

Praha 6 by měla podle dřívějších informací vložit do společného podniku 65 miliónů korun, PPF 79 miliónů korun. Výstavba budovy by dále byla financována z bankovního úvěru. Šestá městská část by mohla v budoucnu koupit podíl PPF a stát se jediným vlastníkem objektu, nebo naopak. Možný by byl i společný prodej budovy.

V minulosti radnice zvažovala výstavbu na pozemku jeho vložením do společného podniku. Partner by budovu postavil a její část převedl na úřad. Úvahy směřovaly k tomu, že by v ní mohla být nová radnice Prahy 6. Nynější záměr předpokládá, že radnice by mohla ovlivnit to, jak by byly prostory pro obchody a služby využity.

Reklama

Související články

Praha se může rozšířit o další obce

Vpravdě historický krok možná čeká už brzy na pražský magistrát. Od sedmdesátých let se totiž poprvé může hlavní město rozrůst o další obce. Hranice Prahy...

Výběr článků

Načítám