Hlavní obsah

Malý loft ve velkém stylu

Málokdy se podaří vyladit projekt od prvních půdorysných myšlenek až po poslední textilii a rozmístění obrazů na stěnách. Klient byl v tomto případě nakloněn tomuto typu spolupráce a k tomu disponoval sám velkým smyslem pro design a citem pro detail.

Foto: Tomáš Hejzlar a časopis Bydlení mezi panely

Rekonstruovaná garsoniéra se nachází v rekonstruovaném objektu bývalé továrny v pražských Nuslích.

Článek

Daná kombinace vyústila ve velmi příjemnou spolupráci, na jejímž výsledku je to opravdu, podle našeho názoru, vidět.

„Řešená garsoniéra se nachází v rekonstruovaném objektu bývalé továrny Regula. Industriální atmosféru vytvářejí vysoké stropy s viditelnými trámy. Jedná se o developerský byt, ve kterém si již klient zvolil podlahové povrchy a zařídil si zde kuchyni a koupelnu,” poznamenává architekt Štěpán Svejkovský ze společnosti Mooza architecture.

Rozdělení na zóny

Základní myšlenkou spolupráce bylo zachovat zde otevřený a vzdušný prostor s industriálním dotekem, ale zároveň byt rozdělit na soukromou a veřejnou zónu, aby odpovídal náročným požadavkům klienta.

Foto: Tomáš Hejzlar a časopis Bydlení mezi panely

Jednoduše, a přitom elegantně řešená chodba

Dominantním prvkem v prostoru, který zastává dělicí funkci je otevřená knihovna do veřejné části kuchyně s obývacím pokojem, která v sobě zároveň ukrývá i šatní skříň orientovanou do soukromé části ložnice a pracovny.

„V centru dispozice kraluje kuchyňský ostrůvek, který objímá středový nosný sloup a lze ho využít jako rozšíření pracovní plochy kuchyně, tak i jako místo k sezení na barových židličkách a tím umožnit posezení ve větším počtu přátel,” konstatuje architekt.

Foto: Tomáš Hejzlar a časopis Bydlení mezi panely

Industriální atmosféru v nově vzniklém bytovém prostoru vytvářejí vysoké stropy s viditelnými trámy.

Foto: Tomáš Hejzlar a časopis Bydlení mezi panely

Našlo se i místo na malou domácí pracovnu.

Úložný prostor v ostrůvku je mobilní na kolečkách, který je možné libovolně přesouvat. Na ostrůvek navazuje skleněný jídelní stůl podepřený lehkou ocelovou konstrukcí.

Manželská postel a květiny

Soukromá část za nábytkovým prvkem knihovny s šatní skříní poskytuje prostor pro jednoduchou manželskou postel. Tento prostor je doplněn květinami a zajímavým sedátkem vyrobeným z pařezu.

Pracovní kout, který je tvořen antracitovým korpusem jedné z knihoven a bílým nábytkovým dílem, který je doplněn kancelářským křeslem s bílým podnožím.

Foto: Tomáš Hejzlar a časopis Bydlení mezi panely

Dělicí prostor v sobě ukrývá i šatní skříň orientovanou do soukromé části ložnice a pracovny.

Nábytek na míru je pojednán do neutrálních světlých barev v kontrastu s antracitovým dekorem a ocelovými černými prvky jako například manželská postel s nočními stolky, šatní tyč ve vstupní hale či podnoží pod jídelním stolem. Interiér je doplněn předměty v pastelových a přírodních barvách.

Navržený interiér doplnil klient o vlastní zásobu knih, mimo jiné o architektuře. Krom toho se obklopil velkým množstvím květin a autorskými grafikami, které dávají bytu jedinečnou atmosféru.

Slovo architekta

„Jsem moc rád, že jsem mohl navrhovat a realizovat interiér pro klienta, který mi důvěřoval. Klienta, který má smysl pro design a cit pro detail. Opravdu příjemná spolupráce,” dodává s úsměvem architekt.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám