Hlavní obsah

Představitel filmového drsňáka prodává své viktoriánské sídlo s věžičkou

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Touha přesunout se blíže k rodině přiměla představitele filmových drsňáků Bruce Willise k nečekanému kroku. Rozhodl se vzdát se svého sídla v americkém státě New York a chce se přestěhovat natrvalo do Kalifornie, kde bydlí většina jeho rodiny. Dům nabízí k prodeji v přepočtu za 292 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Ze svého domu ve státě New York se hodlá americký herec přestěhovat už po pěti letech.

Článek

Jak uvádí server Architectural Digest, manželé Willisovi koupili dům v roce 2014 za částku jen o 21,4 milionu korun nižší. Je tedy zjevné, že snaha vydělat jeho prodejem opravdu není hlavním důvodem.

Foto: Profimedia.cz

Na dům si rodina herce zvykla. Nejmladší dcera by proto nejraději na západní pobřeží odcestovala s ním.

Sídlo je postavené na půdorysu ve tvaru písmene L, obě křídla jsou však stejně dlouhá. Nad místem, kde se stýkají, pak stavbu korunuje věžička, kterou tvoří prosklená osmistěnná místnost se špičatou střechou, odkud je výhled na okolní hustě zalesněnou krajinu.

Foto: Profimedia.cz

Součástí sídla jsou kromě dalších doprovodných budov a zařízení i slanovodní bazén a tenisový kurt.

Dům stojí nedaleko Bedford Corners ve státě New York a nabízí dohromady 836 čtverečních metrů podlah. Je v něm celkem pět ložnic, hlavní místností je rozlehlý obývací pokoj v horním podlaží s výhledem na vodní nádrž Croton.

Nechybí samozřejmě vinný sklep, herna pro děti a tzv. multimediální místnost vybavená domácím kinem. V domě je rovněž hezká kuchyň zařízená v kombinaci tmavého dřeva a kamene. Jedno křídlo domu částečně zabírá prostorná garáž pro dva vozy.

Foto: Profimedia.cz

Americký herec Bruce Willis

Hvězda filmové série Smrtonosná past, nověji pak Dannyho parťáků či Souseda zabijáka, na svém pozemku kromě hlavní budovy nabízí další tři chaty, které sám Willis využíval jako domy pro hosty.

„Naši přátelé a známí z města tu mohli trávit spoustu času s námi, aniž by měli pocit, že jsou pod pantoflem,“ cituje server Wall Street Journal herce. Ten mj. přiznal, že jejich nejmladší dcera Mabel není nijak nadšená z myšlenky, že by dům měli opustit.

Inspirovaná filmem Do oblak navrhovala, že by i jejich rodina mohla k sídlu připevnit spoustu nafukovacích balonků a přemístit se tak na západní pobřeží Spojených států i s ním.

Foto: Profimedia.cz

V hlavním domě je kromě pěti ložnic velký obývací pokoj, v němž nechybí krb.

Foto: Profimedia.cz

V přízemí domu je velká bohatě prosvětlená kuchyň zařízená v kombinaci tmavě hnědého dřeva a kamene.

Kromě tenisového kurtu a plaveckého bazénu se slanou vodou se hercův pozemek pyšní také velkou zelinářskou zahradou. Budoucí majitel si tak bude moci dopřávat na stole vlastnoručně vypěstovanou úrodu, což je v Americe už mnoho let velkým trendem, k jehož podpoře se veřejně hlásí spousta celebrit.

Foto: Profimedia.cz

Většina ložnic je umístěna v podkroví.

Foto: Profimedia.cz

Převážná část interiéru domu je zařízena ve světlých barvách. Z obvyklé kombinace bílé, světle hnědé a šedé se vymyká dětský pokoj.

Může se vám hodit na Zboží:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám