Hlavní obsah

Hitem dekorací letošního jara je plameňák a sytě růžová barva

– Praha
Novinky, Kristýna Léblová

Dekorace spojené se svátkem sv. Valentýna či Velikonocemi nabízí do soboty veletrh For Decor and Home na výstavišti v pražských Letňanech. Návštěvníci zde najdou inspiraci nejen pro byt, ale i zahradu. Na ploše 4200 metrů čtverečných je k vidění 65 expozic s dekoracemi a dárkovým zbožím.

Letošní barva jara je sytě růžová, jak v interiéru, tak exteriéruVideo: Novinky

 
Článek

„Hlavní trend, který letos představujeme, je jaro v pastelových barvách, kde vede barva růžová, starorůžová, odstíny smetanové, zelenkavé,“ řekla Novinkám Miroslava Kolouchová z Kolouch Import. Interiéry i exteriéry ovládnou podle jejích slov plameňáci. Dekorace s jejich podobou se v Česku teprve zabydlují. „Konzervativní Češi si na ně zatím pozvolna zvykají,” dodala.

Nezvyklost a pestrobarevnost vládne květinové výzdobě. „Tvoříme aranžmá z umělých květin, které by se v přírodě neměly šanci potkat, například kytici s jarním šeříkem a podzimní jiřinou,“ dodala Kolouchová.

Jde to i bez zahrady

Novinkou v Česku jsou tzv. minizahrádky, které se vejdou i na jídelní stůl. „Minizahrádkou vyřešíte nedostatek prostoru. A můžete si ji vytvořit podle vlastní fantazie,“ řekla Anna Hořáková, která minizahrádky do Česka dováží.

Foto: Novinky

Minizahrádky si můžete dát jak do domu, tak na balkón či zahradu.

„Tento produkt vyrábí rodina z Německa. Základ je buď z odlévané pryskyřice, nebo dřeva, popřípadě drátů. Záleží na fantazii výtvarníka,“ uvedla Hořáková.V minizahrádkách lze najít i víly nebo se tam objevují elfové.

Pro milovníky minimalismu veletrh představil umělecké nádoby naplněné přírodním způsobem upravenou vodou. Karafy mají obsah buď 1,3litru, nebo sedm litrů.

Foto: Novinky

Diamantová voda je hitem letošního jara. Její konzumaceje podle výrobců prospěšná zdraví a navíc dobře vypadá jako bytový doplněk.

„Záleží na tom, jaké minerály jsou v nádobě a co chceme pitím takto upravené vody dané vody docílit. Například pomůže k detoxikaci organismu,“ řekl zástupce firmy VitaJuwel Karel Havlovic a dodal: „Lidé si karafy kupují nejen kvůli zdraví, ale i jako bytový doplněk.“

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám