Hlavní obsah

Majitelka má novou koupelnu, které vládnou hrany a kámen

Proměna koupelny je jedním z kroků k lepšímu bydlení. Podobně tomu bylo i v případě tohoto bytu. Rekonstrukce začala návštěvou klientky jednoho z předních prodejců koupelen. Vzhledem k tomu, že majitelka neměla představu o možnostech ve výběru materiálů, zařizovacích předmětů a vhodného uspořádání koupelny, byla klientce nabídnuta spolupráce s vybraným profesionálním architektem.

Foto: Jan Počepický, časopis Panel Plus

Dispoziční řešení koupelny se od původního stavu příliš nezměnilo.

Článek

Možnost porady s architektem majitelka velice ráda přijala i vzhledem k faktu, že na realizaci tlačil čas a ona chtěla mít rekonstrukci „na klíč“ vytvořenou podle návrhu, který by zohledňoval její představy.

Foto: Jan Počepický, časopis Panel Plus

Ke spolupráci byl osloven interiérový architekt Ing. arch. Jan Počepický. Celý proces od návrhu až po realizaci byl výsledkem efektivní komunikace s klientkou, kdy se podařilo proměnu koupelny zrealizovat podle přání majitelky.

Dispoziční řešení se příliš nezměnilo

Dispoziční řešení koupelny se od původního stavu příliš nezměnilo. Stávající dvě umyvadla byla nahrazena hranatým dvojumyvadlem s dostatečným prostorem pro dvě osoby.

Foto: Jan Počepický, časopis Panel Plus

Dalším splněným přáním klientky byla vana se sprchovou zástěnou pro pohodlnější sprchování. Nezbytné bylo také začlenění pračky a sušičky v prostoru koupelny.

Vana ze smaltované oceli

Klientce byla doporučena elegantní obdélníková vana ze smaltované oceli osvědčené značky, jejíž povrch je odolný proti nárazům, poškrábání a otěru. Jedná se o kombinovanou vanu, která se hodí stejně ke koupání jako ke sprchování. Široká rovná plocha pro stání přitom podporuje velkorysost této kompaktní vany.

Foto: Jan Počepický, časopis Panel Plus

Praktická sprchová zástěna skládající se ze dvou dílů skla brání přímému rozstřiku vody při sprchování do prostoru koupelny. Zástěnu je možné naklápět dle potřeby, sklo je ošetřené povrchovou úpravou pro rychlé stékání vody.

Hlavní požadavek - hranatý design

Jedním z hlavních požadavků v zadání klientky bylo použití hranatého designu, což bylo klíčové například při výběru baterií, které díky designové čistotě a elegantním tvarům dodávají umyvadlu a vaně punc dokonalosti. A díky otvoru v páce i neméně důležité pohodlné ovládání.

Foto: Jan Počepický, časopis Panel Plus

Hranatý design zastupuje i použitý sprchový set, jehož součástí je ruční sprcha, hadice a sprchová tyč s posuvným jezdcem umožňující potřebnou výšku pro komfort všech členů domácnosti.

Koupelnový nábytek na míru

Koupelnový nábytek – závěsná umyvadlová skříňka v zásuvkovém provedení a dvě vysoké nástěnné skříňky s košem na prádlo a úložným prostorem byly vyrobeny na míru podle návrhů architekta. Z materiálů bylo vybráno lamino ve stříbrnošedém odstínu, skříňky jsou doplněny o hranatá minimalistická madla.

Foto: Jan Počepický, časopis Panel Plus

Vyhřívaná topná folie v zrcadle

Osvětlení koupelny je řešeno stropním svítidlem v hranatém designu a LED světlem zapuštěným v zrcadle nad umyvadlem. Zrcadlo dále disponuje senzorovým spínačem a vyhřívanou topnou folií zabraňující jeho zamlžení.

Foto: Jan Počepický, časopis Panel Plus

Dlažba v kombinaci s mozaikou

Jedním z neméně důležitých požadavků klientky bylo navržení velkoformátové dlažby a obkladu v kombinaci s mozaikou sledující současné trendy. U vybraného obkladu a dlažby se jedná o dokonalou imitaci kamene, která je docílena pomocí nejmodernějšího digitálního tisku, který ještě více umocňuje vzhled přírodního materiálu.

Hranatý design byl klíčový i při výběru koupelnového žebříku a nástěnných držáků ručníků na zeď. Koupelnový žebřík je doplněn o elektrické topné těleso s designovým termostatem v chromovém provedení. Vytápění koupelny je navíc řešeno i pomocí podlahového topení.

Foto: Jan Počepický, časopis Panel Plus

Zakomponování pračky a sušičky bylo vyřešeno vytvořením prostoru za vanou pomocí příčky, kde jsou spotřebiče vestavěny a vizuálně odděleny od koupelny pomocí stahovací hliníkové roletky.

Foto: Jan Počepický, časopis Panel Plus

Původní stav

Foto: Jan Počepický, časopis Panel Plus

Původní stav

Foto: Jan Počepický, časopis Panel Plus

Původní stav

Ing. arch. Jan Počepický
Nezbytný aspekt designu a kreativity vůbec je nebát se být odlišný. Navrhuji bytové a komerční interiéry pod svým vlastním jménem. Jsem členem sdružení Czech Deco Team.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám