Krásná a rozlehlá terasa o velikosti 180 m2 kolem celého 100 m2 velkého bytu zaujala rodinu natolik, že bylo hned rozhodnuto.

FOTO: Jaroslav Hejzlar, časopis Panel Plus

Ještě ve fázi klientských změn

Architektku Zuzanu Strouhalovou si manželé přizvali ještě ve fázi klientských změn, takže se dalo ještě do projektu zasáhnout. Zadání znělo navrhnout interiér, který by kombinoval minimalistické čisté linie a barvy, zejména žlutou, kterou rodina miluje.

FOTO: Jaroslav Hejzlar, časopis Panel Plus

Dominantní je žlutá barva

Nejvíce si se zadáním architektka pohrála ve velkém obývacím pokoji propojeném s kuchyňským koutem. Dominantní je tu žlutá barva, která je použita na lakované kuchyni a velkém jídelním stole.

FOTO: Jaroslav Hejzlar, časopis Panel Plus

Kuchyně je navržena jednoduše a v čistých hladkých liniích. Má tvar písmene U a vyplňuje celý kout. Pracovní deska je navržena z černého corianu, stejně tak i dřez a obložení. Černá barva je použita i na dlažbě na podlaze.

Prostorný obývací pokoj

Tmavší dřevěnou podlahu si architektka dovolila dát i do prostorného obývacího pokoje, který je hodně prosvětlen velkými okny.

Kromě zmiňovaného dominantního žlutého jídelního stolu s odlehčenými transparentními židličkami je zde jen veliká šedá sedací souprava a jednoduchá TV komoda.

Černé designové akvárium

Dekorace akcentují velké prvky - nad jídelním stolem je umístěno na zdi černé designové akvárium a nad sedačkou velké kulaté nástěnné hodiny. Jako stínění u oken jsou navrženy tmavé rolety s jemnou žlutou linkou.

FOTO: Jaroslav Hejzlar, časopis Panel Plus

Osvětlení u stolu je řešeno bodovkami v podhledu, sezení je osvětleno stropním světlem a lampou ve stejném designu. Celý byt je propojen velkorysou chodbou s krásnými velkoformátovými metalickými dlaždicemi. Do každé místnosti je vstup zvlášť.

Pracovně dominuje velká knihovna

V bytě je dále pokoj dospívajícího syna, který tu pobývá už jen přechodně. Nábytek je laděný do šedé barvy. Důležitá pro rodinu je také pracovna, které dominuje velká knihovna a pracovní stoly.

FOTO: Jaroslav Hejzlar, časopis Panel Plus

Fotografie na míru

V zadní části bytu je pak menší ložnice, kde je navržena kombinace uklidňující zelené a krémové barvy. Manželé si zde nechali vyrobit velkoformátový obraz na míru s vlastní fotografií.

FOTO: Jaroslav Hejzlar, časopis Panel Plus

FOTO: Jaroslav Hejzlar, časopis Panel Plus

Několik výrazných barev

V bytě je jedna velká koupelna, s vanou i sprchou. Je laděna do kombinace zeleno krémové.

FOTO: Jaroslav Hejzlar, časopis Panel Plus

FOTO: Jaroslav Hejzlar, časopis Panel Plus

Je zde i samostatná menší toaleta, kde došlo na kombinaci několika výrazných barev.

FOTO: Jaroslav Hejzlar, časopis Panel Plus

FOTO: Jaroslav Hejzlar, časopis Panel Plus