Hlavní obsah

Při úpravě podkrovní ložnice našla využití starožitná skříň i moderní prvky

Hlavní myšlenkou rekonstrukce podkrovní ložnice byla kombinace stávajících starožitných skříní s propojením moderních prvků současných trendů – v tomto případě s tyrkysovou čalouněnou postelí a moderním stropním svítidlem.

Foto: Hana Kajerová, časopis PANEL PLUS (8x)

Článek

Současné trendy

Kombinací moderních prvků s poctivým a řemeslně fundovaným nábytkem se zabývá řada současných trendů. Velkou šatní skříň designérka opatřila výraznou ornamentální výzdobou černé barvy, a menší skříňku dekorativní květinovou malbou.

Propojení jednotlivých textur a prvků

U stávajících noční stolků byla provedena úprava zásuvek použitím stejné tapety – stříbřitého a bílého ornamentálního dekoru, která byla aplikována i na stěnu za čelem postele, čímž došlo k propojení jednotlivých textur a prvků.

Pocit exkluzivity

Ostatní stěny mají modrošedý odstín, který dodává místnosti útulný vzhled. Pocit exkluzivity a útulnosti se zvýšil také použitím ozdobných lišt u stropu.

Vlastnoruční úprava podlahy

Další perličkou renovace je vlastnoruční úprava podlahy – na stávající podklad bylo aplikováno několik vrstev vysoce kvalitních nátěrových hmot v hnědé, černé a zlaté barvě. Speciální nanášecí metodou tak vznikla celistvá vrstva moderního nadčasového dezénu s metalickými zlatavými odlesky.

Původní stav

Pro zvýšení komfortu je u postele položeno kvalitní ovčí rouno, které vytváří zajímavý kontrast nejen s podlahou, ale i s ostatními prvky v interiéru.

Zvýraznění barevné kompozice

Poslední tečkou bylo umístění dekorací, které zvýraznily barevnou kompozici celé místnosti, například stříbrošedá květina, dominantní zrcadlo ve stříbřitém rámu, velký stříbrný svícen a v neposlední řadě také originální obraz z autorčiny galerie.

Zaujalo nás

Velkou šatní skříň designérka opatřila výraznou ornamentální výzdobou černé barvy, a menší skříňku dekorativní květinovou malbou.

Návrh

Další perličkou renovace je vlastnoruční úprava podlahy – na stávající podklad bylo aplikováno několik vrstev vysoce kvalitních nátěrových hmot v hnědé.

Návrh

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám