Dispozice prostoru a jednotlivých místností byla již daná.

Původní stav

Původní stav

Původní stav

Původní stav

Dvoupodlažní stavba je uspořádána podle běžného schématu.

Původní stav

Původní stav

Přízemí slouží jako společenská zóna s velkým otevřeným prostorem propojující jídelnu, kuchyň a obývací část, zatímco poschodí plní ryze funkci pro soukromí.

Původní stav

Původní stav

Původní stav

Původní stav

Tři varianty pro kuchyňskou linku

Ústředním motivem je přistavěná příčka s kruhovými otvory u schodiště navazující na stávající stěnu za kuchyňskou linkou.

Předsíň

Předsíň

Ústřední motiv přistavěné stěny s kruhovými otvory u schodiště navazující na stávající příčku za kuchyňskou linkou s elegantním povrchem s jemným a hřejivým leskem, který dodává punc výjimečnosti a příjemného zútulnění interiéru.

Ústřední motiv přistavěné stěny s kruhovými otvory u schodiště navazující na stávající příčku za kuchyňskou linkou s elegantním povrchem s jemným a hřejivým leskem.

Na stěně je použita hlazená omítka s elegantním povrchem s jemným a hřejivým leskem, který dodává punc výjimečnosti a příjemného zútulnění interiéru.

Kuchyň

Kuchyň

Umístění a tvar kuchyňské linky jsou dány přípravou vody a odpadem. Ze tří variant kuchyňské linky klienti vybrali tu do tvaru L s ostrůvkem, čímž se maximálně využila plocha daného prostoru a přístupnost ze dvou stran. Podařilo se i vyhovět požadavku klienta na volně stojící lednici amerického typu šířky 90 cm.

Jídelna

Jídelna

Jako kombinace barev a materiálů skříněk byl zvolen bílý lak a lamino v dekoru ořechu. Jídelní stůl je v provedení robustní vícevrstvé lakované desky se dvěma výraznými chromovanými podnožemi a je dimenzován pro 4+2 židle, ty jsou v provedení bílé koženky s chromovou podnoží.

Přízemí

Přízemí

Sladění materiálů

Dominantou obývací části je předsazený tv panel nastěrkovaný ve stejném povrchu jako stěna v kuchyni.

Obývací pokoj

Obývací pokoj

Sedací souprava se skládá ze dvou samostatných sedaček a taburetu. Konferenční stolek a skříňky jsou sladěny do stejných materiálů jako kuchyňská linka.

Nová úprava chodby v patře

Nová úprava chodby v patře

V ložnici byla využita vliesová tapeta

Do ložnice byla vybrána kvalitní celočalouněná postel od českého výrobce s vysokým zadním čelem skládajícím se ze čtvercových dílů s prohnutou plochou. Na stěně za čelem lůžka byla použita vliesová omyvatelná luxusní tapeta.

Na stěně za čelem lůžka byla použita vliesová omyvatelná luxusní tapeta z kolekce Luigi Colani Vision 2015.

Na stěně za čelem lůžka byla použita vliesová omyvatelná luxusní tapeta z kolekce Luigi Colani Vision 2015.

Závěs v ložnici je propojujícím prvkem výrazné tapety s oknem. Byl použit závěs ve variantě blackout k zajištění vyhovujícího zatemnění.

Redesign koupelny

V koupelně se jednalo spíše o redesign stávajícího prostoru zařízeného developerem.

Původní umyvadla byla nahrazena za moderní koupelnový nábytek doplněný o zásuvky, skříňku, police a velké zrcadlo. Nábytek byl navržen v konfigurátoru výrobce na míru a vznikl tak jedinečný set.

Původní umyvadla byla nahrazena za moderní koupelnový nábytek doplněný o zásuvky, skříňku, police a velké zrcadlo. Nábytek byl navržen v konfigurátoru výrobce na míru a vznikl tak jedinečný set.

Přáním klienta bylo vyměnit umyvadla za moderní koupelnový nábytek doplněný o skříňky, velké zrcadlo. Dále byl vyměněn standardní otopný žebřík za moderní designové těleso osazené chromovým madlem.

Koupelna byla doplněna o prvek skla v podobě skleněné příčky oddělující vanu a WC, sklo bylo použito i na obložení přizdívky vedle umyvadla, čímž vznikl funkční prvek v podobě truhlíku pro rostliny či dekoraci.

Patro

Patro

Prostor pro šatnu a relaxaci

Přistavěním SDK příčky se skleněnými posuvnými dveřmi vznikl prostor pro šatnu a relaxační místnost. Vestavěné skříně šatny byly vyrobeny dle návrhu na míru.

V relaxační části se nachází toaletní stolek v kombinaci imitace krokodýlí kůže a chromové konstrukce. Dominantním prvkem této místnosti je použitá vliesová tapeta s imitací žirafí kůže.

Útulnou atmosféru pro relaxační místnost propojenou s šatnou se podařilo docílit i díky použité stínící technice v provedení závěsu ušitého z poloprůhledného materiálu s plisse efektem.

Útulnou atmosféru pro relaxační místnost se podařilo docílit i díky použité stínící technice v provedení závěsu ušitého z poloprůhledného materiálu s plisse efektem. Barevný akcent dává prostoru designové multifunkční křeslo v červené barvě, které je možno přeměnit v sezení s odkládací plochou či lůžko.

Šatna

Šatna

Ing. arch. Jan Počepický (*1985)
Vystudoval architekturu a stavitelství na ČVUT v Praze. Od roku 2013 navrhuje a tvoří bytové a komerční interiéry pod vlastním jménem. Autor interiéru je členem sdružení Czech Deco Team, které má za cíl osvětu v české společnosti ve vztahu k využívání architektů jako specialistů pro tvorbu kvalitního prostředí.