Hlavní obsah

Rodinný dům na okraji Prahy dostal díky rekonstrukci nadčasový vzhled

Předmětem návrhu rekonstrukce byl interiér rodinného domu na okraji Prahy, který si klienti zakoupili od developera. Zadáním bylo navrhnout interiér do již hotových dispozic domu a vyřešení detailů tak, aby byl prostor estetický, funkční a naplňoval představy majitelů.

Foto: Ing. arch. Jan Počepický, Czech Deco Team (19x)

Obývací pokoj

Článek

Dispozice prostoru a jednotlivých místností byla již daná.

Původní stav

Původní stav

Dvoupodlažní stavba je uspořádána podle běžného schématu.

Původní stav

Přízemí slouží jako společenská zóna s velkým otevřeným prostorem propojující jídelnu, kuchyň a obývací část, zatímco poschodí plní ryze funkci pro soukromí.

Původní stav

Původní stav

Tři varianty pro kuchyňskou linku

Ústředním motivem je přistavěná příčka s kruhovými otvory u schodiště navazující na stávající stěnu za kuchyňskou linkou.

Předsíň

Ústřední motiv přistavěné stěny s kruhovými otvory u schodiště navazující na stávající příčku za kuchyňskou linkou s elegantním povrchem s jemným a hřejivým leskem, který dodává punc výjimečnosti a příjemného zútulnění interiéru.

Na stěně je použita hlazená omítka s elegantním povrchem s jemným a hřejivým leskem, který dodává punc výjimečnosti a příjemného zútulnění interiéru.

Kuchyň

Umístění a tvar kuchyňské linky jsou dány přípravou vody a odpadem. Ze tří variant kuchyňské linky klienti vybrali tu do tvaru L s ostrůvkem, čímž se maximálně využila plocha daného prostoru a přístupnost ze dvou stran. Podařilo se i vyhovět požadavku klienta na volně stojící lednici amerického typu šířky 90 cm.

Jídelna

Jako kombinace barev a materiálů skříněk byl zvolen bílý lak a lamino v dekoru ořechu. Jídelní stůl je v provedení robustní vícevrstvé lakované desky se dvěma výraznými chromovanými podnožemi a je dimenzován pro 4+2 židle, ty jsou v provedení bílé koženky s chromovou podnoží.

Přízemí

Sladění materiálů

Dominantou obývací části je předsazený tv panel nastěrkovaný ve stejném povrchu jako stěna v kuchyni.

Obývací pokoj

Sedací souprava se skládá ze dvou samostatných sedaček a taburetu. Konferenční stolek a skříňky jsou sladěny do stejných materiálů jako kuchyňská linka.

Nová úprava chodby v patře

V ložnici byla využita vliesová tapeta

Do ložnice byla vybrána kvalitní celočalouněná postel od českého výrobce s vysokým zadním čelem skládajícím se ze čtvercových dílů s prohnutou plochou. Na stěně za čelem lůžka byla použita vliesová omyvatelná luxusní tapeta.

Na stěně za čelem lůžka byla použita vliesová omyvatelná luxusní tapeta z kolekce Luigi Colani Vision 2015.

Závěs v ložnici je propojujícím prvkem výrazné tapety s oknem. Byl použit závěs ve variantě blackout k zajištění vyhovujícího zatemnění.

Redesign koupelny

V koupelně se jednalo spíše o redesign stávajícího prostoru zařízeného developerem.

Původní umyvadla byla nahrazena za moderní koupelnový nábytek doplněný o zásuvky, skříňku, police a velké zrcadlo. Nábytek byl navržen v konfigurátoru výrobce na míru a vznikl tak jedinečný set.

Přáním klienta bylo vyměnit umyvadla za moderní koupelnový nábytek doplněný o skříňky, velké zrcadlo. Dále byl vyměněn standardní otopný žebřík za moderní designové těleso osazené chromovým madlem.

Koupelna byla doplněna o prvek skla v podobě skleněné příčky oddělující vanu a WC, sklo bylo použito i na obložení přizdívky vedle umyvadla, čímž vznikl funkční prvek v podobě truhlíku pro rostliny či dekoraci.

Patro

Prostor pro šatnu a relaxaci

Přistavěním SDK příčky se skleněnými posuvnými dveřmi vznikl prostor pro šatnu a relaxační místnost. Vestavěné skříně šatny byly vyrobeny dle návrhu na míru.

V relaxační části se nachází toaletní stolek v kombinaci imitace krokodýlí kůže a chromové konstrukce. Dominantním prvkem této místnosti je použitá vliesová tapeta s imitací žirafí kůže.

Útulnou atmosféru pro relaxační místnost propojenou s šatnou se podařilo docílit i díky použité stínící technice v provedení závěsu ušitého z poloprůhledného materiálu s plisse efektem.

Útulnou atmosféru pro relaxační místnost se podařilo docílit i díky použité stínící technice v provedení závěsu ušitého z poloprůhledného materiálu s plisse efektem. Barevný akcent dává prostoru designové multifunkční křeslo v červené barvě, které je možno přeměnit v sezení s odkládací plochou či lůžko.

Šatna

Ing. arch. Jan Počepický (*1985)
Vystudoval architekturu a stavitelství na ČVUT v Praze. Od roku 2013 navrhuje a tvoří bytové a komerční interiéry pod vlastním jménem. Autor interiéru je členem sdružení Czech Deco Team, které má za cíl osvětu v české společnosti ve vztahu k využívání architektů jako specialistů pro tvorbu kvalitního prostředí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám