Byt nebyl nikdy rekonstruován, a proto bylo potřeba počítat s demontáží stávajícího umakartového jádra a nábytku, podlah, osvětlení a zařizovacích předmětů a s vyřezáním stávajících ocelových zárubní.

Původní stav

Původní stav

Původní stav

Původní stav

Původní stav

Původní stav

Vyzdění jádra

Po demontáži a likvidaci stávajících konstrukcí a vybavení bylo potřeba vyzdít jádro z tvárnic Ytong, provést nové rozvody vody, odpadů a elektra v rekonstruované části bytu.

Pro jednodušší provedení nových elektrorozvodů byly v části půdorysu naistalovány SDK podhledy.

Původní stav

Původní stav

Původní stav

Původní stav

Nábytek na míru

Nové vyzděné jádro se po omítnutí opatřilo voděodolnou dekorační stěrkou. Otvory byly po vyřezání zárubní zapraveny a mezi obývacím pokojem a předsíní bylo nainstalováno pouzdro pro posuvné dveře.

Veškeré podlahy byly vyrovnány samonivelační stěrkou, na kterou se po přebroušení nalepila vinylová podlaha.

Původní stav

Původní stav

Poté byl byt vymalován, proběhla kompletace elektra, osvětlení, zařizovacích předmětů, obložkových zárubní a dveří. Jako poslední článek rekonstrukce byl namontován nábytek na míru dle návrhu a byt byl předán investorovi. Kvůli dodržení správných technologických postupů celá realizace trvala zhruba šest týdnů.

Stav při rekonstrukci

Stav při rekonstrukci

Stav při rekonstrukci

Stav při rekonstrukci

Interiér v moderním stylu

Byt prošel kompletní rekonstrukcí. Byly provedeny nové rozvody, podlahy, dveře, podhledy, osvětlení a nábytek na míru. Interiér byl navržen v moderním stylu se zakomponováním původních prvků, které chtěl majitel zachovat.

Televizní stěna s panelem

Ústředním motivem obývacího pokoje je designová televizní stěna, která je vyrobena z tmavého lamina s povrchem synchropor, který dává umělému materiálu realistický vzhled dřeva, v kombinaci s kontrastními bílými lesklými plochami. Ve stejné výšce na televizní stěnu navazuje prosklená skříňka, umístěná do rohu místnosti.

Posuvné dveře do pouzdra

Kolem celého obývacího pokoje probíhá na stěnách světle šedý pruh výmalby, na který navazuje veškerý nábytek v místnosti. Protože jsou majitelé zvyklí mít dveře mezi obývacím pokojem a předsíní otevřené, a zároveň bylo požadováno, aby dveře nezasahovaly do prostoru, navrhlo se řešení v podobě posuvných dveří do stavebního pouzdra.

Světelná rampa a knihovna

Ve stejném designu jako televizní stěna a příborník byla navržena i rohová knihovna. Spodní a horní část je uzavřená, stejně jako u ostatního nábytku v obývacím pokoji. Prostor sedačky s knihovnou je vymezen sníženým SDK podhledem zakončeným světelnou rampou s LED páskem.

Kuchyň s dostatkem úložných prostor

Prostor kuchyně s jídelním koutem plynule navazuje na obývací pokoj. V rekonstruované části bytu byly podlahy vyrovnány samonivelační stěrkou a jako nášlapná vrstva byl nalepen vinyl v tmavém dekoru tak, aby ladil ke tmavým dílcům nábytku.

Jádro kuchyně tvoří světlá linka s horními skříňkami, které jsou ohraničeny tmavými úložnými prostory sahajícími až do stropu. Ve svislé části tmavé skříně je zabudována vestavná lednice s mrazákem.

Hmota vysoké skříně plynule přechází v úložné prostory probíhající pod stropem. Bílé horní skříňky nad pracovní deskou jsou ve standardní hloubce 35 cm.

Oživení s použitím grafoskla

Jinak barevně jednoduše řešenou kuchyň oživilo grafosklo s motivem barevných kruhů. Jedná se o řešení s minimem spár, díky čemuž je i nenáročné na údržbu.

Do dvojitého dna horních skříněk v bílém lesku je zafrézovaný LED pásek pro nasvícení pracovní desky. Horní bílé skříňky nad linkou jsou navrženy s přesahem, díky čemuž se obejdou bez úchytek pro otvírání a působí čistším dojmem.

U protilinky je také grafosklo

U protilinky je použito grafosklo se stejným grafickým motivem jako u hlavní pracovní plochy v kuchyni. Díky ní došlo ke zvětšení pracovního prostoru a do vysoké tmavé skříně naproti lednici byla navržena spižírna. Ve vrchních skříňkách nad linkou je zabudována mikrovlnná trouba.

Koupelna s dekorační stěrkou

Koupelna je navržena s designovou dekorační stěrkou v kombinaci s dřevem. Opticky je prostor zvětšen velkým zrcadlem, které je zakončeno rampou s LED páskem.

U vany je vzhledem ke zvyklostem majitelů navržena jak vanová baterie, tak podomítková baterie se sprchovou hlavicí a závěs zavěšený na subtilní nerezové kolejnici.

Toaleta a úložné prostory v chodbě

Při návrhu toalety se vycházelo z konceptu navrženého v koupelně. Vzhledem k tomu, že místnost je velmi malá, byla dekorační stěrka použita jen na zadní stěnu. Podlahu tvoří keramická dlažba v dekoru dřeva.

V prostoru před toaletou jsou umístěny tmavé skříně navazující na úložné prostory v kuchyni. V zadní části svislé skříně vedou stoupačky, na které je napojena pračka se sušičkou.