Hlavní obsah

Rekonstrukce zvětšila panelákovému bytu koupelnu, vešel se i bio krb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také si myslíte, že konečně nastal čas na proměnu vašeho původního, zastaralého a nepraktického bydlení? Řešení je mnoho, ale v každém případě vás čeká více či méně náročná rekonstrukce, která se, obrazně řečeno, mnohdy podívá až na dno vaší peněženky.

Foto: Kateřina Mlejnková, časopis PANEL PLUS

Základem barevné palety je kombinace bílého laku a běleného dubu, a to jak na nábytku, tak i na podlahové krytině.

Článek

Lidé, kteří si chtějí vylepšit své bydlení, se obracejí na redakce novin a časopisů nebo internetových portálů, aby se přesvědčili, že jejich úvahy o možné rekonstrukci bytu jsou odpovídající. Také bytoví architekti mají plné ruce práce, i když odměna za jejich snahu nepatří k nejlevnějším, je možné konstatovat, že se určitě vyplatí

Všichni chtějí vynaložené finanční prostředky využít co nejefektivněji, aby jejich nově upravený byt byl nejen zajímavý, ale také účelně zařízený. V naší pravidelné rubrice opět vycházíme z přání našich čtenářů.

Dopis od Martiny a Honzy
Dobrý den, chtěli bychom poradit s rekonstrukcí bytu 3+kk v panelovém domě v Praze 10. Panelák je po kompletní rekonstrukci, okna jsou nová plastová. Byt momentálně neobýváme a chtěli bychom jej kompletně zrekonstruovat, to znamená nové podlahy, jádro, kuchyň, koupelna.
Největší nedostatek vidíme v původním bytovém jádru. Jádro je umakartové a koupelna malá. Naše představa je při rekonstrukci bytového jádra zvětšit koupelnu. Dispozice bytu nám takto v celku vyhovuje, ale nebráníme se ani myšlence celý byt přeorganizovat včetně dispozice místností.
Mockrát děkujeme a doufáme, že si náš projekt vyberete. S pozdravem Honza a Martina

Změny dispozice

S ohledem na požadavek vytvoření nové koupelny, byly provedeny změny dispozice pouze v tomto prostoru. Nově jsou oba prostory koupelny a WC spojené a vzniklý prostor byl maximálně zvětšen především směrem do předsíně.

Foto: Kateřina Mlejnková, časopis PANEL PLUS

Stav po rekonstrukci

Barevná paleta

Základem barevné palety je kombinace bílého laku a běleného dubu, a to jak na nábytku, tak i na podlahové krytině. Nebyly použity žádné výrazné barevné prvky ani dekory, jako je například tapeta.

Foto: Kateřina Mlejnková, časopis PANEL PLUS

Pouze stěna v kuchyni je obložena dekoračním kamenem. Následně pak převažuje tyrkysová barva, která je uplatněna především na čalounění pohovky a zemité odstíny červené a hnědé – vše jako doplňkové a dekorační barvy.

Zrcadlo ve výklenku

Vybavení předsíně je s ohledem na její velikost minimální, a tak zde jsou vestavěné skříně a vedle nich u vstupu do obývacího pokoje věšáková stěna. Hned naproti vchodovým dveřím je přes celou stěnu výklenku velké zrcadlo. Do prostoru předsíně, chodby a koupelny přivádí denní světlo okna, umístěná u stropu po obvodu koupelny.

Bílá kontrastuje s tyrkysovou

Koupelna je vybavena větším komfortním sprchovým koutem a skříňkami s úložným prostorem, do kterých jsou zabudovány moderní umyvadlo a automatická pračka. V prostoru je umístěna i toaleta.

Foto: Kateřina Mlejnková, časopis PANEL PLUS

Obklady jsou bílé, decentní a kontrastují s tyrkysovou mozaikou v prostoru sprchy. Mozaika je také použita jako masivní rám kolem zrcadla, jako další zdobný prvek. Tepelnou pohodu pomáhá udržet velký otopný žebřík, kde je možno sušit ručníky, případně další menší vyprané prádlo.

Foto: Kateřina Mlejnková, časopis PANEL PLUS

Neobvyklé řešení kuchyně

Řešení kuchyňské linky se snažila bytová designérka provést jinak než je běžné, a tak zvolila protilehlé sestavy, kdy jedna je u stěny a zahrnuje vestavěnou chladničku a pult s myčkou a dřezem.

Foto: Kateřina Mlejnková, časopis PANEL PLUS

V prostoru je pak umístěna další část linky spolu s jídelním stolem, kde se mohou pohodlně najíst čtyři osoby. Nad pultem, kde je umístěna varná deska, je nainstalován odsavač par.

Foto: Kateřina Mlejnková, časopis PANEL PLUS

Stěna v kuchyni je obložena dekoračním kamenem.

Miniaturní ložnice

Vybavení ložnice je minimální s ohledem na její velikost. Tvoří jej dvoulůžková postel, šatní skříň a komoda. Minimalistické vybavení doplňuje lustr a dvě lampy nad postelemi. Menší pokoj je pak navržen jako útočiště pro jedno dítě. Jeho vybavení je velmi jednoduché a odpovídá velikosti pokoje.

Foto: Kateřina Mlejnková, časopis PANEL PLUS

V obývacím pokoji je bio krb

Obývací pokoj je plně využit, především nechybí tolik požadované úložné prostory. Vedle televize je na stěně umístěn bio krb. Naproti je pak rohová pohovka a zařízení pokoje doplňuje pohodlné křeslo s malým odkládacím stolkem. Vybavení doplňuje lehký konferenční stolek, dvě stojací lampy a moderní lustr.

Foto: Kateřina Mlejnková, časopis PANEL PLUS

Reklama

Související články

Jak zařídit dva různé byty pro dva syny

Rodiče koupili pro své dva dospělé syny - vysokoškolské studenty - byty v téže lokalitě a pochopitelně v téměř stejné velikosti. Paní Magdalena – matka obou...

Výběr článků

Načítám